A legjobb gyerekbarát éttermek Budapesten és környékén

2016-04-18

Csak olyan éttermekről szeretnénk most írni, melyeket többször kipróbáltunk és nem csalódtunk bennük.

Legjobb gyermekbarát éttermek - mobil
hirdetés


Csak olyan éttermekről szeretnénk most írni, melyeket többször kipróbáltunk és nem csalódtunk bennük.

Mit is jelent, hogy egy étterem gyerekbarát?

Először is leírom, hogy számunkra mit is jelent a gyerekbarát étterem kifejezés: természetesen nem elég, ha egy étteremnek van etetőszéke, hanem fontos, hogy a gyerekeknek külön program legyen ebédidőben, melyeket általában egy animátor tart, legyen szó színezésről, vagy tematikus kreatív foglalkozásról. De így a szülők nyugodtan tudnak egy picit enni, anélkül, hogy állandóan a gyereket kéne figyelniük.

Dicséretes, ha egy étterem még tovább gondolja a gyerekbarát fogalmat, és még több lehetőséggel bővíti a családok számára a kellemes, nyugodt kikapcsolódást.
Fellépő, wc szűkítő, a pelenkázáshoz szükséges eszközök is fontos praktikus és fontos kellékek :). Konkrét gyerek vagy családi menü. Ha már az étkezésnél tartunk, nagyon szeretem, ha az étteremnek van gyerek evőeszköze és tányéruk, nyílván kényelmesebb a kicsiknek, ha azt használják, tányéralátét, és pár játék.. Pár étteremben még babaételt is lehet kapni!


Íme pár tipp, ahol még nem csalódtunk, finomak az ételek, jó a kiszolgálás és a gyerekek is jól érzik magukat:

 

Larus Étterem:

A Larus Étterem a MOM Kúltúrális Központ mellett, és a bio piac alatt található a XII. kerületben. Előtte a Gesztenyéskert terül el, és a közelben két játszótér is helyet kapott, ezért (is) ajánlott gyerekekkel menni.
Azoknak is nagyon ajánljuk ezt a helyet, akik szeretik a különlegesen finom ételeket, hiszen Várvizi Péter a Chef, aki a magyar csúcsgasztronómia egyik legmeghatározóbb alakja.
Hétvégenként animátor foglalkozik a gyerekekkel, kézműveskednek, rajzolnak, színeznek, amíg a szülők élvezhetik az ízeket.

larus7

larus4

http://larusetterem.hu/

 

Kiosk:

Nagyon szeretjük a minőségi, jó ételeket, és itt mindig azt kapjuk :) Gyerekeknek külön menü áll a rendelkezésére, de a sharing concept koncepcióval otthon érezhetjük magunkat, hiszen pl. a piros fazékból mi merjük ki a családnak, barátoknak az ételeket, de nem nekünk kell megfőznünk.. :) A családi vasárnapokon 20% kedvezmény jön le az ételek árából. A gyerekeket mindig nagyon jól elvannak az animátor lányokkal, készítenek mindig valami emléket, amit hazavihetünk. Mivel nagy a hely, a pincérek nagy örömére jó pár gyereket szoktam látni, akik az éttermen belül motoroznak :) Szerencsére az étterem előtt is hatalmas területen tudnak a gyerekek bringázni, futkározni.

kiosk22

kiosk4

http://www.kiosk-budapest.hu/

 

Vak Varjú Étterem – Újlipótváros

Biztos, hogy törzsvendégek leszünk, mert ritka a valóban jó és igényes gyerekbarát étterem! A gyerekeknek kiváló játszórész, hétvégenként animátorral, új játékokkal, terepasztallal, kiskonyhával, hintalóval stb.. Az ételek ízlettek, a kiszolgálás tökéletes volt, itt minden ki van találva :) A gyerekjátszó mellé foglaltunk helyet, így remekül el tudtuk fogyasztani az ebédünket addig, amíg a gyerekek teljesen jól eljátszottak, majd megették a "Némó menü"-jüket :) Az étterem a Ram Colosseum épületében található, így kint a gyerekek zárt részen tudnak rohangálni, illetve játszani a 2015-ben átadott hihetetlenül szép, elsősorban természetes fából épült Bóbita Irodalmi Játszótéren.

vakvarju5

bobita3

http://ujlipot.vakvarju.com/hu

 

Katlan Tóni Vendéglője a Malomhoz

Budapesttől 20 percre, Veresegyházon találjuk a malomból kialakított vendéglőt. A gyerekeknek a külön helyiségben kialakított játszórészben játszhatnak. Hétvégenként animátor szórakoztatja a gyerekeket külön, de jó sok játék van, így ha pont nincs az étteremben, akkor is nagyon jól elvannak a lurkók: régi pénztárgép, sátor, könyvek, főző rész stb. Nagy választék van a szörpökből, de a házi málnaszörp szerintem verhetetlen! 
Az ételek ízletesek voltak, amúgy havonta cserélik az étlapot, így nem valószínű, hogy megint ugyanazzal a menüvel találkoznánk. A gyerekeknek természetesen van külön gyerekmenü, két étel közül választhattunk nekik: Talkedli (na, ki tudja mi az?!) és rántott szűzérmék tejfölös burgonyapürével. Én vegaként is tudtam miből választani és a házi sütésű kenyeret se hagyjátok ki! :) Szóval, ha a környéken jártok, akár a Medveotthonban, akár az Arborétumban, érdemes itt ebédelnetek!

katlan toni6

katlan toni9

 

Symbol Budapest

Minden vasárnap 12 és 16 óra között gyerekprogramokkal, megújult játszószínpaddal, kézműves foglalkozással, pizza sütéssel, lufihajtogatóval és a Minimax gyerekcsatorna két sztárjával, Macikutyával és Picicicával várják a családosokat, hogy a korlátlan ételfogyasztásos büféebéd ideje alatt a gyerekek és szülők is egyaránt jól érezzék magukat. Az aktuális gyerekműsorok a weboldalukon találhatóak.

symbol7

IMG 0038

http://www.symbolbudapest.hu/csaladi-vasarnap-es-sunday-brunch.html


Kapcsolódó cikkek

Tetszett? Oszd meg az ismerőseiddel: