Quantcast
Kezdőlap EgészségFejlesztés, nevelés, pszichológia Egy iskola bevezette a büntetés helyett a meditációt. Az eredmények elképesztőek

Egy iskola bevezette a büntetés helyett a meditációt. Az eredmények elképesztőek

pottyos

Ha egy iskolában a gyerek rosszul viselkedik, a tradicionális reakció az, hogy büntetést kap. De mi értelme a sarokba állításnak? El fogsz gondolkodni azon, hogy miért volt rossz, amit tettél? Nem, valószínűleg csak unatkozol, és azt érzed, hogy igazságtalanul bánnak veled.

Egy amerikai általános iskola most kitalált egy alternatívát: nem megbünteti a rosszul viselkedő gyereket, hanem felajánlja neki a meditáció lehetőségét. Kialakítottak erre egy helyiséget fényekkel, dekorációval és párnákkal, ahol a gyerekek légzési és meditációs gyakorlaton vehetnek részt. Így lenyugszanak, újra tudnak koncentrálni, és arra is van lehetőségük, hogy átbeszéljék a történteket.

A figyelő meditáció már régóta jelen volt, ám a tudósok nemrég fedezték fel, hogy milyen különleges hatással van a testre. Azt találták, hogy fejleszti a memóriát, segíti a koncentrált figyelmet és az egy dologra fókuszálást. A pszichoterápia során is sokat tud segíteni.

Az iskola igazgatója elmondta, hogy jóga gyakorlatokat már régóta végeznek az iskolában, és a hatásai nagyon jók. Mint mondja, sokan azt képzelnék, hogy a gyerekek nem tudnak csendben meditálni, pedig de.

Mint mondják, a gyerekek is érzék ennek a jótékony hatását, mert haza is viszik a tudást. Egy szülő mesélte, hogy amikor stresszes ért haza, a gyereke rászólt, hogy üljön le, és tanít neki néhány légzési gyakorlatot, ami majd segít.

Összességében pedig az a tapasztalatuk, hogy egyre kevesebb gyerek rosszalkodik, miközben a koncentrációjuk egyre javul. Jól hangzik, nem?

Forrás: upworthy.com

Ez is tetszeni fog