Játékos ismerkedés a grafikus formákkal

2015-05-19

Ez egy teljesen egyszerű és nagyszerű fejlesztő játék 3, 4, és 5 éves gyerekeknek!
Nálunk már az első alkalommal nagy sikert aratott! Természetesen azóta már tovább fejlesztettük...állatos, színes és mesefigurás verzióra.

Legjobb gyermekbarát éttermek - mobil
hirdetés

Minden otthon található eszköz használható.

Ez egy teljesen egyszerű és nagyszerű fejlesztő játék 3, 4, és 5 éves gyerekeknek!


Szükség van hozzá - egy ragasztó szalagra, háromszög, téglalap, szögletes, és kör alakú háztartási cikkekre, papírra és filctollra.

Először - készíts kör, négyzet, téglalap, és háromszög jeleket (1 lapra, 1 jel); majd gyűjtsd össze a kör, háromszög, négyzet, téglalap alakú háztartási cikkeket.

Helyezd a ragasztószalagot a földre (lehet asztalon is játszani, csak ott kevesebb a hely), úgy, mint egy grafikon, mint ez:

formak1

Kérd meg gyermekedet, hogy vegyen ki egy tárgyat, figyelje meg és helyezze a megfelelő papírra rajzolt forma sávjába. (Természetesen közösen is megbeszélhetitek, hogy melyik formára hasonlít leginkább az adott tárgy.)

formak2

formak3

formak4

formak5 

Minden tárgyat felhasznált a játékhoz! Szuper!%

formak6

 

Miután befejeztétek a játékot, számoljátok meg az oszlopokban elhelyezett tárgyakat (így a számokkal is ismerkedik gyermeked – bár a sajátomból kiindulva, már 10-ig hibátlanul elszámolnak... sőt! ), írd le a darabszámot, alá rajzold le a formát és beszéljétek át, hogy melyik oszlopban van a legtöbb és melyikben legkevesebb és ugyanannyi.

Nálunk a beszélgetés tart mindig a legtovább, mert imádnak ebben a korban beszélni, megmagyarázni mindent, amit előtte – akár 2 perce - hallottak. És ilyenkor mi szülők, csak ülünk, figyelünk, mosolygunk (néha csak belülről) és hallgatjuk, hogy a mi kis csemeténk, mennyire igyekszik minden elhangzott információt visszaadni. Megjegyzem: általában sikerül, ha nem is teljes pontossággal.

Visszatérve... amellett, hogy formálja az azonosítást, segít a megértést, hogy hogyan kell összehasonlítani a mennyiségeket ez egy szórakoztató módja annak, hogy bevezessük kicsinyeinket a grafikus formák világába.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forrás: imprintsfromtricia
Készítette: Bonar Odhiambo Palma
2015. 05. 17.


Kapcsolódó cikkek

Tetszett? Oszd meg az ismerőseiddel: