Kismama masszázs

2014-09-30

A várandósság alatti masszázst (csakúgy, mint a masszázst általában) egy kiváló lehetőségnek tartom arra, hogy időt szánjunk magunkra, ellazuljunk, illetve energiával töltekezzünk.

Legjobb gyermekbarát éttermek - mobil
hirdetés

A várandósság alatti masszázst (csakúgy, mint a masszázst általában) egy kiváló lehetőségnek tartom arra, hogy időt szánjunk magunkra, ellazuljunk, illetve energiával töltekezzünk. Természetesen, a várandósság idején gyakran jelentkező testi tüneteinkre is kiváló gyógyírként szolgálhat. Ebben az időszakban ugyanis a testünk nagy változásokon megy keresztül: a növekvő méh, a benne fejlődő kisbabánkkal megváltoztatja a testünk statikai állapotát, egyre nagyobb terhelésnek kitéve ezzel a hát izomzatát. Hormonális hatások következtében az ízületi szalagok is megnyúlnak, lágyabbak, sérülékenyebbek lesznek.


Jól tudjuk ugyanakkor, hogy a várandósság nemcsak testileg, hanem lelkileg is más állapot. A masszázs relaxáló, harmonizáló, közérzetjavító hatása révén mentálisan és lelkileg is nagyon sokat adhat.
Sokakban ugyanakkor még él a tévhit, miszerint kismamákat nem szabad masszírozni. Ma azonban már számos, speciálisan várandósoknak ajánlott masszázs közül választhatunk - biztonsággal.

kismama masszazs2kép:eviva.ee

Én a KoroKan kismama masszázs technikáját alkalmazom a hozzám forduló anyák nagy örömére és megelégedésére. A kb. 60 perces masszázs során a meridiánok mentén haladva, akupunktúrás pontok érintésével masszírozom át a ruhával borított test teljes felületét. A háti szakasz stabil oldalfekvésben kerül átmasszírozásra, így mind a várandósság, mind a szoptatás alatt nagy biztonsággal alkalmazható.


A KoroKan Kismama masszázs 9 jótékony hatása:
- javítja a relaxációt és mély légzést biztosít, ezáltal csökkenti a stresszt,
- javítja a kedélyedet, és jobb alvást biztosít neked, megszabadíthat az izomgörcsöktől, a kötőszöveti fájdalomtól, főleg a hát lumbális szakaszán, a szeméremízületnél, csípőben és az alsó végtagokban,
- csökkenti a feszülést a terhelésnek kitett ízületekben, bokában, deréknál, medencénél,
- enyhíti a fejfájást és a homloküregi nyomást,
- javítja a vérkeringést – segítve az anya és a magzat oxigénellátását,
- elősegíti a nyirokkeringést, csökkenti a kezek, lábak dagadtságát, megelőzi a visszértágulatot,
- segít stabilizálni a stressz hormonok szintjét,
- csökkenti a szülés utáni stresszt is."
(forrás: http://www.korokan-kismamamasszazs.hu)

Szánj időt magadra és érezni fogod annak pozitív hatásait!

Sárdi Annamária
dúla, KoroKan Kismama masszőr
www.csalad-szuletik.hu

 

 

2014. szept.


Kapcsolódó cikkek

Tetszett? Oszd meg az ismerőseiddel: