Quantcast
Kezdőlap Könyvajánló Kuruttyoló békakirály

Kuruttyoló békakirály

pottyos

Kuruttyoló békakirály az egész világot bejárja, hogy meséket és zenéket gyűjtsön – velünk és nekünk.

A különleges hangszerbemutatóiról híres Apró Színház-előadások után most végre egy gazdagon illusztrált mesekönyvben el is olvashatjuk az izgalmas történeteket. A Kuruttyoló békakirály első kötetében Afrika és Kolumbia tájain vándorlunk, ahol a helyi meseelemekből felépülő történetet játékos foglalkoztatóval ötvözött képek kísérik.

Mesés zenék, zenés mesék a világ körül – hiszen zene és mese a könyvön belül is egységet alkot. A CD-n Mogyoró Kornél zenéjére Tarján Veronika (énekes, meseíró) szólaltatja meg a történeteket, vendégzenészek közreműködésével. A varázslatos zenés mesét hangjátékos zörejek teszik egyedülálló élménnyé.

 

„Tarján Veronika Varga Katalin unokája (igen, ő írta többek között a Gőgös Gúnár Gedeont is). Veronika és a kötet illusztrációit készítő nővére, Zsófia már a huszonegyedik század eszközeivel adják át mindazt, amit nagymamájuktól és pedagógus édesanyjuktól kaptak. Mogyoró Kornél dallamainak is köszönhető, hogy örömteli perceket töltöttem ezzel a páratlan mese-zene-lemez-könyvvel, mely tartalmas és mozgalmas együttlétre ösztönzi hallgatóit, olvasóit, függetlenül attól, hány évesek.” – Both Gabi a meseutca.hu főszerkesztője.

Ajánlott kor: 3+

 

Ez is tetszeni fog