Quantcast
Kezdőlap KedvencekSport Megható videó a győri cápákról: esély a jövő bajnokainak

Megható videó a győri cápákról: esély a jövő bajnokainak

pottyos

A P&G nemrég kisfilmet készített az idei miskolci országos bajnokságra készülő Győri Úszó SE utánpótlásának tagjaival. A 11-12 éves cápa korosztály fiatal úszóinak lelkesedése, kitartása és úszás-szeretete a felnőtt sportolók számára is példamutató.

 


A film a vállalat legújabb jótékonysági programjához készült, amelyben a Procter&Gamble a Tesco Magyarországgal együttműködve a Magyar Úszó Szövetség a Jövő Bajnokai programjában résztvevő fiatal úszókat támogatja.

A július 1-től augusztus 15-ig tartó programhoz most bárki csatlakozhat, a P&G termékek TESCO áruházakban történő vásárlásával a program ideje alatt ugyanis mindenki hozzájárul a gyermekek úszásoktatásának javításához.

– Az úszás, mint minden sport, jelentős személyiségfejlesztő hatással bír, és sok mindenre megtanít: akaraterő, tisztesség, állhatatosság, viselkedéskultúra. – állítja dr. Lénárt Ágota, egyetemi docens, a Testnevelési Egyetem Pszichológia és Sportpszichológia tanszékének vezetője. – A víz és az úszás jótékony hatásait hosszasan lehet sorolni: kardiovaszkuláris betegségeket előz meg, immunerősítő, de még szellemi felfrissülést is eredményez. A víz egy nagyon speciális és élettani szempontból nagyon jótékony hatású közeg. Tehermentesítő volta igen jó lehetőséget biztosít a test megmozgatására minden komolyabb megerőltetés nélkül. A víz ugyanakkor mégsem egy könnyű közeg, hiszen a földhöz, szilárd talajhoz szokott szervezet egy teljesen másfajta mozgást kénytelen végezni a vízben, ami növeli a koordinációs képességet, így a testtudatosság fejlődése szempontjából is nagyon fontos tényezővé válik. Aki teheti, ússzon rendszeresen, nem fogja megbánni!

A P&G évek óta elhivatottan támogatja a családokat, gyermekeket és nem utolsó sorban a sportolókat. Programjainak egyik kiemelt célja, hogy a sporton keresztül azoknak a gyerekeknek az egészséges fejlődését is elősegítse, akik szegényebb körülmények között élik napjaikat.  

 


Ez is tetszeni fog