Mesék örökmozgóknak

2018-03-26

Vannak szülők, akik azért frusztráltak meseolvasás közben, mert a gyerek nem ül egy helyben és azt gondolják teljesen felesleges neki olvasni, hiszen úgysem figyel.

Legjobb gyermekbarát éttermek - mobil
hirdetés

Vannak gyerekek, akik azért nem szeretnek mesét hallgatni, mert elvárják tőlük, hogy mesehallgatás közben fegyelmezetten üljenek és hallgassanak.

Ha bárki magára vagy a gyerekére ismer, akkor lapozzon bele Balázs Ágnes új köteteibe, hogy megtapasztalhassa a mesélés új dimenzióit, melyeket hallgatva a kicsinek egyenesen kötelező ugrálni, tapsolni, szaladgálni, sőt még kiabálni is, de csak akkor, amikor elhangzanak a feladatokra buzdító szavak.

A Mesék örökmozgóknak különleges koncepciója utat talál a sokszor túlterhelt, hiperaktív vagy figyelemzavaros gyerekekhez, hiszen a felolvasásra szánt, rövid, humoros mesék egy-egy kiemelt kifejezéséhez egyszerű mozgásgyakorlatok társulnak. A beszélő kiskutya című első mesében például a „vau” elhangzásakor a gyerekeknek fel kell pattanniuk a székükről, meg kell pördülniük egyszer, majd visszaülhetnek a helyükre. Amikor pedig a „virsli” szót olvassák fel nekik, akkor egy előre meghatározott bútorig kell fél lábon elugrálniuk, majd vissza a helyükig. A felolvasás során a szülőknek természetesen ügyelniük kell arra, hogy a gyerekek a kiválasztott „varázsszavak” elhangzásakor el tudják végezni a gyakorlatokat, és csak utána szabad folytatniuk a mesét. A bájos, egyszerű nyelvezettel megírt meséket biztosan minden izgő-mozgó óvodás és kisiskolás gyerek szívébe zárja majd. A kötetet Horváth Ildi illusztrálja.
 
Örökmozgó, mesehallgatásra és játékra fel!

A sorozat eddig megjelent részei:

A beszélő kiskutya

A beszélő kiskutyán túl megismerkedhetünk a zöld róka, a villamos és a postás mulatságos történetével; a lusta macskával, aki beköltözik a kutya komához, de különböző kifogásokkal igyekszik még a munka látszatát is elkerülni; a rakoncátlan kiskacsáról, aki addig játszik a nádasban béka barátjával, míg megfázik, és szünet nélkül hapcizik; végül a nyuszi, a béka és a veréb versenyeznek a kerek erdő szélén, hogy eldöntsék, melyikük a leggyorsabb.
 
A pösze nyuszi

Keltsd életre a pösze nyuszi, a civakodó medvebocsok vagy a két hazudós kisegér történetét!


Címkék: a beszélő kiskutya , pösze nyuszi , mesék örökmozgóknak

Kapcsolódó cikkek

Tetszett? Oszd meg az ismerőseiddel: