Zavar vagy nem: a gyerekek az élet részei

2018-01-10

"Épp egy új környékre költöztünk, és amikor találkoztam a néhány házzal arrébb lakó idős nénivel, pánikba esett, mikor mondtam, hogy igen, kicsi gyerekeink vannak. Majd azt mondta, végülis addig nem baj, amíg csendesek. És teljesen komolyan gondolta.

A daliás Ivandoe herceg kalandjai
hirdetés

Próbáltam nevetni, mintha csak viccelne. De gyakran látom, hogy az embereket idegesíti, amikor megjelenünk a teljes családdal. Már az zavarja őket, hogy esetleg valamilyen módon zavarni tudjuk őket. Ha a repülőtéren becsekkolunk, a mögöttünk álló sóhajjal érkeznek, "jaj ne már". Legszívesebben megfordulnék, és elmagyaráznám neki, hogy mi is fizettünk a jegyért, ugyanannyi jogunk van itt lenni, mint neki.

A gyerekek normális elemei a társadalomnak, ez mindig is így volt. Nincs jogod egy gyerek-mentes világhoz, ez van. Neked nem kell gyereket vállalni, elmehetsz annyi felnőtteknek szóló programra, amennyire csak szeretnél. De nem várhatod el, hogy ne vigyük el a gyerekeinket olyan helyekre, ami neked is és nekünk is szórakoztató vagy szükséges: parkokba, boltba, étterembe, repülőre.

Megtanítjuk a gyerekeinket, hogy tiszteljék az embereket, odafigyeljenek rájuk, adják át a helyet az idősebbeknek. Mindig mondják, hogy köszönöm és kérem. Még nem megy nekik tökéletesen, dehát a felnőtteknek se mindig. Nem fogok elnézést kérni a gyerekeimért csak azért, mert gyerekek.

Ezek az idegesítő gyerekek a jövő. Az idegesítő dolgaikat pedig nem azért csinálják, hogy téged bosszantsanak. Ha sír a repülőn, te kapcsolhatsz zenét, ő viszont nem kapcsolhatja ki a félelmet, ami miatt sír.

Nem szeretném azt mondani, hogy gonosz az, akit idegesítenek a gyerekeim. Néha engem is idegesítenek.. De a gyerekek az élet részei. Ennyi. Rengeteg boldogságot és vidámságot adnak a világnak."

Forrás: ScaryMommy


Címkék: gyerekek , család , társadalom

Kapcsolódó cikkek

Tetszett? Oszd meg az ismerőseiddel: