Quantcast
Kezdőlap EgészségJó, ha tudod.. 10 dolog, ami megőrjít, ha már nagyon terhes vagy

10 dolog, ami megőrjít, ha már nagyon terhes vagy

pottyos

A terhesség varázslatos! Csak, eközben sok minden más is. Például kellemetlen, mellet-óriásivá-alakító, terhességi-csíkok-megjelenését-leső időszak. Visszagondolva persze varázslatos lesz. Nézzünk tíz dolgot, amik az őrületbe kergetnek ennek a varázslatos időszaknak az utolsó szakaszában:

1. Emberek, akik kedveskednek a tested kapcsán

Persze, a kedvesség kedves dolog, de a terhességed utolsó szakaszában a tested egyszerűen már nem te vagy. Hatalmas a hasad, és ezáltal te is. A kedveskedések mögött általában a megdöbbenés és az ámulat áll, és az a késztetés, hogy ezek az emberek mondani akarnak neked valami szépet az egyértelműen kényelmetlen helyzeted kapcsán. “Ragyogsz!”, mondják, te pedig dühösen megjegyzed, hogy az nem ragyogás, hanem izzadság, mert fel kellett hójönnöd kettő lépcsőt, és az nagyjából ilyen hatással van rád.

2. Emberek, akik kérdezgetnek

A terhes nőre kíváncsiak az emberek. Viszont a kérdések, azok ugyanazok, minden egyes alkalommal:

Mikorra vagy kiírva?
Tudod, hogy fiú vagy lány?
Választottatok már nevet?

Amikor valaki felveszi veled a szemkontaktust a terhességed utolsó szakaszában, már látod, ahogy a szája kezdi megformálni ezeket a kérdéseket. Tuti tipp, ha már nagyon unod a válaszolgatást: “Tessék? Nem vagy terhes. Azt hiszem, kicsit sok sajtburgert ettem.”. Csak hogy legyen benne egy kis szórakozás.

3. Ölelés

Ezt nem is kell ragozni, te gyakorlatilag fizikailag képtelen vagy rá. A saját hasad és melleid alig bírod megölelni, nemhogy valaki mást ezekkel együtt. És az emberek mégis szeretik megölelgetni a terhes nőket.

4. Terhes emberek

Főleg azok, akik látszólag könnyebben mozognak. Akik valóban ragyognak. Akik egy esküvőre 9 hónapos terhesen magassarkút vesznek.

5. Szagok

Bárminek a szaga. A terhesség alatt különösen kiélesedik a szaglásod, pont akkor, amikor nem szeretnél szagokat érezni. Ha valaki hagymával főz, azt 100 méterről is kiszagolod.

6. A lábaid

Nos, egy ideje már nem láttad őket, és az biztos, hogy nem éred el őket. Nem is igazán tűnnek valódinak, csak ilyen kiegészítések, amik fájnak, és nem férnek be a cipőidbe.

7. Az időjárás

Most bólogatsz, ha késő ősszel, vagy télen szültél. Nincs az a kabát, vagy ha mégis, hát nem fogod megvenni, ami körbeéri a hasad. Így a terhesség utolsó szakaszában már úgy járkálsz, hogy a hasad kilátszik a kabát alól.

8. Férfiak

A férfiak a legidegesítőbb teremtmények, amikor rájössz, hogy sose fogják azt érezni, amit te most érzel. Nagyjából semmivel nem tudnak most már jót tenni, csak ha masszírozzák azokat a fent említett lábakat, melyeket te már rég nem láttál, csak fájósak.

9. Süppedős kanapéról felállni

Nem elég, hogy lehetetlennek tűnik, de közben azzal is tisztában vagy, milyen hülyén nézel ki. Nincs az az erő, ami megemel abból a besüppedt helyzetből, inkább legurulsz, vagy ott várod ki, amíg megszületik a baba.

10. Tanácsok

Mindenkinek lesz egy kihagyhatatlan tanácsa arról, hogy mit csinálj, vagy mit ne csinálj, és mindenki késztetést érez, hogy el is mondja ezeket neked. A legtöbbje triviális, te is tudod. Szóval, köszönjük, nem kell elmondani, hogy mit ne egyen a terhes kismama a kilencedik hónapban, inkább segíts felállni a kanapéról.

Forrás: ScaryMommy

Ez is tetszeni fog