Quantcast
Kezdőlap EgészségJó, ha tudod.. 10 tipp a napsütés kivédésére: babával a strandon

10 tipp a napsütés kivédésére: babával a strandon

pottyos

Újra itt a hőség, így most különösen aktuális a téma. A nap elleni védelem nagyon fontos – ahogy az is, hogy gyermeked legyen friss levegőn. A megoldás tehát nem az, hogy nem hagyjátok el a lakást. Mutatunk tíz tippet, amivel óvhatod gyermeked az erős napfénytől.

Újra itt a hőség, így most különösen aktuális a téma. A nap elleni védelem nagyon fontos – ahogy az is, hogy gyermeked legyen friss levegőn. A megoldás tehát nem az, hogy nem hagyjátok el a lakást. Mutatunk tíz tippet, amivel óvhatod gyermeked az erős napfénytől.

nap ellen

 

1. Újszülött védelem
A szakemberek egyetértenek abban, hogy az újszülöttet 6 hónapos korig érdemes távol tartani a naptól. Sőt, adjunk rá hosszú ujjú pólót és nadrágot – valamilyen könnyű anyagból –, valamint a kalapról se feledkezzünk meg. A legjobb, ha 10 és 14 óra között egyáltalán nem mész ki vele az utcára, de mégis muszáj, akkor keresd az árnyékot.

2. Válassz egy napvédő krémet
Vegyél gyermekednek napvédő krémet, és olyan helyen hagyd, ahol nem felejted el használni. Minden reggel, mielőtt felöltözteted, kend be az egész testét. Arra figyelj, hogy legalább fél órával azelőtt kend be, hogy kimenne a napra.

3. Öltöztesd fel a medencébe/tengerpartra
Nem vicc, érdemes odafigyelni arra az öltözékre is, amivel a vízbe megy a gyerek. Ha igazán oda szeretnél figyelni a gyermek védelmére, akkor nem pici bikiniben viszed ki a strandra, hanem egyberészes kis fürdőruhában, ami minél jobban védi a testét.

nap ellen2

4. Kalap!
Soha ne felejts el kalapot adni gyermekedre a melegben. Egyrészt megvédi az arcát is a napsugaraktól, másrészt a napszúrástól is véd. Arról nem is beszélve, milyen divatos!

5. Minden táskádba készíts be naptejet
Így nem érhet váratlan helyzet. Legyen a babakocsi aljában, a táskádban, a pelenkázós csomagban, mindenhol. Ha úgy alakul, hogy tartósan kinn kell maradnotok az utcán, vagy annyi víz érte, hogy már biztos leázott, akkor is mindig lesz nálad krém.

6. Divatozz
Ha gyermeked nyűgös, nem szereti a kalapot vagy valamelyik ruhaneműt, amit a nap miatt adsz rá, ezzel lehet a joker kártyád. Vásárolj összeillő szettet, így ha lányodnak mindig elmondod, hogy milyen komplett az öltözéke, nem akarja majd levenni.

7. Keresd azokat az eszközöket, amik megkönnyítik a dolgod
Nap közben többször érdemes itt-ott újrakenni a gyermeket naptejjel, így igyekezz olyan készítményt kiválasztani, ami jó érzés a bőrnek. Az arc különösen érzékeny rész.

8. Árnyékolás a babakocsiban
Arra figyelj, hogy a babakocsi megfelelően árnyékolja le gyermeked. Nem mindegyik kialakításánál ügyelnek erre, de akkor sem kell újat venned. Vannak olyan kiegészítő árnyékolók, amiket felerősíthetsz a babakocsira, és így biztos védve lesz gyermeked.

nap ellen3

9. Ruházz be napernyőre!
Ha szeretsz a strandra járni, mindenképp vegyél egy napernyőt. Választhatsz persze egyszerűbbet is, ha a költséghatékonyság szempont, de nagyon jól árnyékoló, félig sátornak tűnő ernyők is vannak. Fontos a stabilitás, hiszen nem dőlhet rá a gyermekedre, és az is jó, ha minél nagyobb felületet biztosít árnyékban.

10. Út közben
A kocsi ablakán akkor is átjutnak a napsugarak, ha az fel van húzva. Ezért vásárolj árnyékolót, amit felerősíthetsz a kocsi ablakára, és mindig figyelj út közben, hogy nem fordult-e úgy a nap, hogy már besüt az árnyékoló mellett.

 

 

Forrás: Redtri

Fordította: Pethő Réka

Ez is tetszeni fog