Quantcast
Kezdőlap EgészségJó, ha tudod.. 6 jel, hogy 40 felé közeledsz

6 jel, hogy 40 felé közeledsz

pottyos

Tervezel egy kis kirándulást a gyerekkel, egy szép helyre, amit tél óta tervezel meglátogatni. Persze, lesznek kisebb hegyek, de olyan nagy már a gyerek – bírni fogja. De te bírod-e?

 

A tervezgetésnél nem is vetted figyelembe a saját fizikai erőnléted, mert nem kérdőjelezted meg. Aztán csak azt veszed észre, hogy alig bírod szusszal, a szíved majd’ kiugrik, az izmaid megkeményedtek, és, jaj, mi volt az? Bizony, a hátad roppant.

És akkor rájössz, hogy bizony a fizikai állóképességed sokat romlott az elmúlt években. A házasság és a gyerek előtt nem is gondoltad, hogy ilyen típusú fájdalmak lesznek a különböző testrészeidben, mint amelyekkel most napról napra szembenézel. Persze nem pont olyan a negyven felé közelítés, mint amire számítottál.

1. Barátságok
Végignézed a határidőnaplód, és észreveszed, hogy már hónapok óta nem jöttél össze egy jó kis dumálásra egyik barátnőddel sem. Ez mikor kezdődött?

2. Fizikai erőnlét
Egyre nehezebbnek tűnik játszani a gyerekekkel. Fájnak a térdeid és a hátad. Hamar kifulladsz, és már csak emlék, amikor végigrohantál egy napot és meg se kottyant.

3. Energia
Fáradt vagy. Állandóan fáradt vagy. Az alvás nem segít. Ez nem is olyan típusú fáradtság… inkább kimerültség. Kimerültség a konyhában álló mosatlan tányéroktól, az ajándékoktól, amelyeket még meg kell venned a szülinapi zsúrokra, és hogy valaki megint épp keresztülment a frissen mosott padlón.

4. Romantika és szenvedély
Még mindig randizol a férjeddel és nagyon jól megvagytok együtt. De amikor a Facebook feldob egy néhány évvel ezelőtti közös képeteket, ahol épp a tengerben bolondoztok, akkor rájössz, hogy akkor még mennyivel több szenvedély volt köztetek. Több volt a móka.

5. Karrier
Mostanra már elértél pár szép sikert a munkádban, de ezek már nem hoznak annyira izgalomba. Viszont az idő, amikor nyugdíjaznak, még olyan messzinek tűnik. A köztes időben meetingek végtelen sorát kell még végigülnöd, és várnod az év végét, amikor talán előléptetnek, talán kapsz bónuszt.

6. Anyagiak
Hát, erről inkább ne is beszéljünk.

Szóval mi a helyzet a középkorú élettel? Egyszerűen el kell viselni, annak reményében, hogy ami majd utána jön, sokkal jobb lesz? Vagy meg tudod találni a boldogságot, az érdekességet és a békét ebben káoszos időszakban?

Szerintem tudod a választ. Még élénken emlékszel a fiatalkorod pezsgésére, és ez feltölt, miközben előre is tekintesz a nem olyan távoli jövőbe.

Ez a középkorú élet ajándéka.

Amikor tudsz örömet találni az apró dolgokban, amikor nem izgat fel minden.

Szóval ne aggódj, végig tudsz menni azon a kiránduláson, és amikor majd odaértek a célhoz, és leülsz, hogy masszírozd a lábad, akkor a gyerekedet fogod nézni, aki boldogan szaladgál.

Forrás: scarymommy.com

Ez is tetszeni fog