Quantcast
Kezdőlap EgészségJó, ha tudod.. 6 ok, ami miatt a júniusi babák különlegesek

6 ok, ami miatt a júniusi babák különlegesek

Pöttyöslabda
júniusi baba

Június valójában egy kiváló hónap egy kisbaba születéséhez, és a statisztikák azt mutatják: a júniusi babákban rengeteg lehetőség rejlik. Akár ikrek, akár rák jegyű gyermeket vársz, egy biztos: izgalmas személyiséggel lesz dolgod.

A legnagyobb esély a Nobel-díjra

Sokan mondják, hogy a júniusi babák esetleg hátrányba kerülnek, mivel osztályukban a legfiatalabbak között vannak, de úgy tűnik, ez sok Nobel-díjast nem tartott eddig vissza. Statisztikailag ugyanis a júniusban született babákból válnak a legnagyobb valószínűséggel Nobel-díjasok.

Valószínűbb, hogy éjjel ébren tartanak

Lehet, hogy a júniusi babák agyából ezek a Nobel-díjas ötletek sötétedés után pattannak ki? A „Sleep”  című folyóiratban megjelent tanulmány szerint, akiknek tavasszal vagy nyáron van a születésnapjuk, később fekszenek le, mint őszi vagy téli társaik. Tehát a júniusi babád valószínűleg éjjeli bagoly lesz.

Hajlamosabbak a túlzott pozitivitásra

A hipertímiás temperamentum – vagyis a napsugaras jókedvre való hajlam – a leggyakrabban a tavasszal vagy a nyáron született gyerekeknél fordul elő. Szuper hír ez az anyukáknak.

Hajlamosabbak a hangulatingadozásra

A ciklotím temperamentum egy másik tulajdonság, ami szintén a nyári babák egyik jellemzője lehet. Ez azt jelenti, hogy bár hajlamosak a pozitivitásra, a hangulatingadozások is hatással lehetnek rájuk. Tehát amikor a pozitív hangulat elhalványul, hamar megtörténik a változás. Szerencsére ugyanolyan gyorsan vissza is tudnak váltani pozitív hangulatra.

Valószínűleg nem lesz nagy kalandor

A kutatások azt bizonyítják, hogy a májusban és júniusban született babák dopaminszintje a legalacsonyabb, vagyis nem kifejezetten keresik a veszélyt és az izgalmakat. Ez sokkal inkább jellemző az ősszel vagy télen született gyerekekre, akiknél magas értékeket mértek.

Valószínűbb, hogy magas lesz majd

A Cambridge-i Egyetem kutatói arra a következtetésre jutottak, hogy a nyáron született babák magasabbak, mint a hidegebb hónapokban született társaik. Valószínűbb, hogy nagyobb a születési súlyuk és egészségesebbek születéskor, ami nagyon szerencséssé teszi a mamáikat, akik ebben a hónapra várják babáikat.

Szóval meglehet, hogy tényleg ők a legfiatalabbak az osztályukban, a júniusban született babák fizikailag és átvitt értelemben is nagy magasságokat érhetnek el.

Forrás: https://www.mother.ly/parenting/6-reasons-why-june-babies-are-special-according-to-science/

Ez is tetszeni fog