Quantcast
Kezdőlap EgészségJó, ha tudod.. 7 dolog, amit tudnod kell a testedről szülés után

7 dolog, amit tudnod kell a testedről szülés után

pottyos

“Úristen, hogy nézek ki meztelenül” és “ez a sütike még belefér” – 7 tanács, amit érdemes megfogadnod, hogy ne sokkold le saját magad.

1. Ne nézd meg magad a tükörben meztelenül legalább hat hónapig a szülés után. Nem szép. Egyszerűen nem szép. Minden megereszkedett, máshogy néz ki, mindenhol zsírlerakódások vannak. A legváratlanabb helyen is. Hagyd, hogy a dolgok visszarendeződjenek a normális állapotukban, mielőtt először elkezdenéd magad méricskélni a tükörben, különben csak lelombozod saját magad.

2. Van olyan, hogy negyedik trimeszter. Nem a gyereknek, neked. Ez az az időszak, amikor már nem vagy terhes, de a tested még egyáltalán nem úgy néz ki, mint szülés előtt. A régi ruháid még nem jönnek rád – inkább fel se próbáld! -, inkább próbálkozz azokkal, amiket a második trimeszterben hordtál.

3. Ha császármetszés utáni gyógyszereket szedsz, kezdj el béltisztító tablettákat is szedni. Különben borzasztó élményeid lesznek. Mindenképp szükséged van széklet-lágyításra, különben iszonyú fájdalmakat élsz át. Vagy olyan szorulásod lesz, hogy még kórházba is kerülhetsz.

4. Vásárolj be a legnagyobb méretű betétekből. Ami a szülés utáni néhány napban távozni fog belőled – szükséged lesz rá.

5. Ne igyál alkoholt. Még ha csábítódnak is tűnik, meginni néhány pohárral, nem jó ötlet egy újszülöttel.

6. Ha úgy tervezed, diétázni fogsz, akkor kezdj hozzá azonnal. Minél tovább halogatod, annál kevésbé valószínű, hogy elkezded. Úgyhogy előzd meg a szülés utáni depresszió okozta túltápláltságot, és határozd el magad a diéta mellett! Végülis úgyis felfordult az egész világod és állandóan fáradt leszel, mit jelent mellé még egy kis éhség.

7. Ne felejtsd el, hogy te is létezel és vannak szükségleteid. 9 hónapon keresztül minden rólad szólt, és most, hogy megszületett a baba, most már róla szól minden. Te pedig etetsz, altatsz, pelenkázol, de ne felejtsd el közben, hogy te is ott vagy és vannak szükségleteid. Néha szánj egy kis időt magadra, kérd meg a párod, hogy vigyázzon a babára, amíg elmész egy masszázsra, vagy sétálgatsz a környéken a kedvenc zenéidet hallgatva. Ne felejtkezz el magadról. Ez fontos.

Forrás: scarymommy.com

Ez is tetszeni fog