Quantcast
Kezdőlap EgészségJó, ha tudod.. 7 ok, hogy ne derítsd ki a baba nemét születés előtt

7 ok, hogy ne derítsd ki a baba nemét születés előtt

pottyos

Amikor terhes leszel, dönthetsz úgy a férjeddel, hogy nem szeretnétek megtudni a baba nemét. Ez ma már szinte extrém, senki nem csinálja, de megvan rá a lehetőséged.

Persze, praktikus tudni előre, lehet készülni és tervezgetni, a baba neme szerint. Tökéletesen érthető, ha te is így döntesz, nem mondjuk, hogy bármi baj lenne vele. De ha mégis, van rá egy kicsi esély, hogy úgy döntesz, a születés pillanatára hagyod a baba nemének megismerését, akkor mondunk 7 érvet, ami emellett szól:

1. Olyan kevés meglepetés van az életben

Márpedig ha szereted a meglepetéseket, akkor ez neked való! Találgathatsz kilenc hónapon keresztül, bevethetsz praktikákat, de végülis az egyértelmű ítéletet úgyis az mondja ki, amikor a gyereked megszületik, és bejelenti a nemét!

2. Bosszantja az embereket

Mármint, úgy igazán. Ha nem tudod, milyen nemű lesz a gyereked, hónapokon keresztül nevethetsz az arcukon, amit akkor vágnak, mikor ezt közlöd velük. Az emberek annyira hozzászoktak, hogy mindent tudnak rólad (kösz Facebook), hogy nem tudják értelmezni, ha nem kapják meg azonnal ezt az információt.

3. Te választhatod ki a gyerek ruhatárát

Ha már a terhesség alatt tudod a gyerek nemét, genderspecifikus cuki ruhácskákat fogsz kapni ajándékba, de annyit, hogy te már nem is akarsz majd vásárolni neki, hiszen pazarlás, tényleg mindene megvan. Szóval egyrészt magad válogathatod össze a ruhatárát, ha megszületik, másrészt pedig az ajándékozók majd valami mással lepnek meg – talán tényleg hasznos és érdekes dolgokkal.

4. Ha a szülés amúgy nem lenne elég izgalmas..

Így most aztán végképp az lesz! Ez az a folyamat, aminek a végén végre megtudod, hogy fiú vagy lány – amit már annyira szeretnél tudni, hogy szinte a fájdalmakról is megfeledkezel! Na jó, nem, de talán adhat egy kis plusz erőt, hogy gyere már ki baba, hadd tudjam meg, mi vagy te!

5. Lehet fogadásokat kötni

Be lehet vonni az egész családot, és kész a közös játék! Ki ne szeretné a szerencsejátékot, és a baba nemére fogadni még cuki is.

6. Gyakorlod a türelmet

Amire aztán nagy szükséged lesz, amikor ez a rejtélyes kis ember a világra jön, és nekilát tesztelgetni az idegeid rugalmasságát.

7. Mert igazán nem számít

Mert a kettes pontban említett kérdezőknek, miután eleget nevettél az arcukon, és megkérdezték, hogy jó, de mit szeretnél jobban, meg lehet mondani, hogy egy egészséges babát szeretnél. Ugyanúgy fogod szeretni, ha fiú lesz, ha lány, és ezt egyáltalán nem befolyásolja, hogy mikor tudod meg a nemét.

Akárhogy is döntesz, a döntés maximálisan a tiéd, és nem kell senkinek magyarázkodnod.

Forrás: ScaryMommy

Ez is tetszeni fog