Quantcast
Kezdőlap EgészségJó, ha tudod.. 9 módszer a kisbabák megnevettetésére

9 módszer a kisbabák megnevettetésére

pottyos

Könnyű trükkök, hogy szemünk fénye tetőtől talpig mosolyogjon.

1. Boldogság az agynak
Ne törődjünk azzal, hogy állandóan minden új és izgalmas legyen a kisbaba körül, ugyanis ő semminek sem örül jobban, mint, ha tudja előre, mi fog történni, állítja Dr. Jill Stamm, a Frissen a Kezdetektől című könyv szerzője. A rendszeres délutáni alvás, egy éjszakai ölelés és a századszor is elénekelt Bóbita is boldoggá fogja tenni, mert a boldogság ebben a korban ilyen egyszerű dolgokon múlik. (Elvégre, még nem hallott a gazdasági helyzetről.)

2. A cumizás a kisbabák legősibb túlélő reflexe, hogy táplálékhoz jussanak. De elképzelhető, hogy bár a pocak már jóllakott, ő még szopizna tovább és ettől nyűgös lesz, hacsak nem adunk neki cumit, vagy a hüvelykujját (mindkettő teljesen normális). Így újra meg fog nyugodni.

3. A kisbabák imádják az anyukájukat nézni. Imádják, pont annyira, mint amennyire mi szeretjük nézni őket (vagy épp Hugh Jackman-t). Tehát villantsunk meg nekik egy vicces grimaszt, nyissuk tágra a szemünket, hogy tudja milyen az, amikor valaki boldog arcot vág. Kukucskáljunk, hajoljunk közel és pusziljuk meg az orrát. Bármi, amivel a mosolygós arcunk bekerül a látóterébe, örömforrás lesz neki.

anya baba

4. A nyújtózkodás nem csak a felnőtteknek esik jól. Próbáljuk ki ezt a nyújtást egy kis tetőtől-talpig boldogságért: a kisbabát fektessük a hátára egy takarón, majd finoman húzzuk meg a bal lábát és a jobb karját egyszerre. Ezután toljuk fel a jobb térdét a mellkasához és finoman mozgassuk a bal oldalára. Ismételjük meg a mozdulatokat a másik oldalon is.

baba nyujtozas

5. Ha a pocak nyugodt, a baba is elégedett, ezért, ha felhúzza a lábait sírás közben, főleg evés után, valószínűleg, a még kifejletlen emésztőrendszere miatt hasfájás kínozza. Hogy enyhítsünk a gázok okozta fájdalmon, fektessük hasra az ölünkben, így a gyomrára nyomás nehezedik, és finoman paskoljuk meg a hátát. Vagy fektessük a hátára és biciklizzünk a lábaival (Néha ez a szagosabb megoldás.).

baba hason

6. Nem számít milyen gyorsan csapunk le a kakira a pelusban, előbb-utóbb találkozunk a pelenkakiütéssel. A mosolyt visszacsalhatjuk a pici arcára, ha cinkoxidos készítményt használunk a kipirosodott részeken. Ez nem csak az irritációt szünteti meg, de védőréteget is képez a bőrön, megakadályozva egy újabb kialakulását. És őszintén: ki ne érezné magát jól, ha a popsija tiszta és száraz?

pelus

7. A legtöbb kisbaba 3-4 hónapos korára már meg tud fogni tárgyakat és szórakoztatja, ha a valamit szorongathat kis kezeivel. Egy meglepően egyszerű mód, hogy megkacagtassuk: tartsunk egy színes, puha tárgyat magunk előtt, hagyjuk, hogy érte nyúljon, majd adjuk oda neki.

8. Még a totyogós babák is élvezik, ha lábaikat próbára tehetik: fogjuk meg a kisbabát a hóna alatt és rugózzunk vele végig egy kosarakból, szennyes tartóból rögtönzött akadálypályán. Amikor földet ér, engedjük, hogy a súlypontját a lábaira helyezze, mielőtt átsuhanunk a következő állomáshoz. Ezzel biztosan jókedvre derítjük.

9. Boldog lábak
A kisbabáknak ugyan még nem szokott fájni a lábuk, de biztosan nagyon örülnek annak, ha megmasszírozzuk a talpacskáikat, mivel a finom érintések pihentetően hatnak majd rájuk. Egy gyors átmozgatáshoz, finoman nyomkodjuk meg egyenként a lábujjacskáit, majd a tenyerünkkel körözzünk a sarkán. Húzzuk végig a hüvelykujjunkat a talpán, majd az egészet fejezzük be egy nagy puszival.

baba talpmasszás

 

Forrás: www.parenting.com

Képek: Pinterest

Fordítás: Horváth Orsolya

Ez is tetszeni fog