Quantcast
Kezdőlap EgészségJó, ha tudod.. 9 ok, amiért szingli anyának lenni mégsem szívás

9 ok, amiért szingli anyának lenni mégsem szívás

pottyos

Vannak napok, amikor a hajad tudnád tépni, és fogalmad sincs, mi lesz a következő lépés. Viszont annyira hozzászoktál ahhoz, hogy minden döntést egyedül kell meghoznod, hogy ösztönből tudod, úgyis meg fogod oldani.

Szingli anyaként rengeteg nehézséggel kell szembenézned, és sok a felelősség rajtad. De lássuk, mi az, ami  te privilégiumod:

1. Ölelések

Mind a tiéd! És még lelkifurdalást sem kell érezned, hogy azt szeretnéd, hogy mind a tiéd legyen. Te tudsz meg minden titkot, minden sérelmet suli után, vagy hogy ki a legjobb barátja azon a héten. Dönthettek úgy, hogy egész este játszotok, és nem időre kell vacsorát készíteni, csak ha már mindketten éhesek vagytok. A vacsora pedig lehet müzli, a gyerekek imádják a müzlit vacsorára.

2. Időbeosztás

Csak tőled függ! Nem kell mást megszervezned, csak hogy a gyerek sportedzéseit és más különóráit beilleszd az időrendbe, és máris könnyebb egy lazulós estét összehozni.

3. Nyaralás

Együtt tervezitek meg, és csak az a kérdés, hogy te mikor tudsz szabadságra menni. Sokkal nagyobb figyelmet tudsz szentelni annak, hogy a gyerek hova szeretne menni, közösen találjátok ki, hogy mi legyen a következő kaland célja. Minél nagyobb a gyerkőc, annál inkább a fiatalkori önmagadat adhatod ezeken a nyaralásokon, csak most a gyerekeddel lógsz együtt.

4. Pénz

Ez persze nehéz, hiszen egy fizetéssel nem olyan könnyű. Viszont kizárólag te osztod be, hogy mire költesz, annyi pénzed van, amennyit te félreteszel, és ha befizetitek magatokat a gyerekkel valami indokolatlan drága mulatságra, akkor senki nem fogja számon kérni, hogy miért szórtad a pénzt!

5. Barátok

Szingli anyukaként meg fogod tapasztalni, hogy mennyi ember van körülötted, aki szívesen segít. Mivel tudják, hogy egyedül vagy, sokkal nagyobb késztetést éreznek, hogy ők maguk ajánlkozzanak, nincs-e szükséged egy kis besegítésre. Nagyon jó érzés, hogy mennyien támogatnak!

6. Lefekvés után

Olyan ez, mintha visszakapnád a tini éveid: miután a gyerek ágyban van, alszik, tiéd az egész lakás, és azzal szórakoztatod magad, amivel csak szeretnéd. Sorozatokat nézel, böngészed a kedvenc magazinjaid, ha van valami kézműves hobbid, akkor akár késő estig belemerülhetsz – ezek kellemes idők saját magadnak.

7. Döntések

Te hozod meg őket. Mindet. Melyik iskolába megy a gyerek, abbahagyja-e a különórát, elengeded-e egy táborba – mind tőled függ. Persze, kérhetsz tanácsot azoktól, akiknek adsz a véleményére, de végeredményben a döntés csak a tiéd, így az fog érvényesülni, amit a legjobbnak tartasz a gyereked számára.

8. Kupis sarok

Ha van egy asztal például, ahova mindig lepakoljátok a dolgokat, ahol a folyamatban lévő kreatív projektek időznek, ami egyszerűen csak kiesik a takarításból, akkor az az asztal el lehet különítve erre a célra. Senkit nem fog zavarni, senki nem fog rendet rakni rajta.

9. Függetlenség

Függetlenségre neveled a gyereket, akár tudatosan, akár nem. Látja, hogy egyedül csinálsz mindent, megszervezed, előteremted a pénzt, megoldod, és ez egy olyan példa lesz előtte, amit követve ő is mindig feltalálja majd magát!
Ha jobb állást szerzel, ha elvégzel egy tanfolyamot, hogy magasabb fizetést kapj – ezek mind olyan eredmények, amit a családodért, a gyerekedért teszel, és nagyon jó érzéssel fognak eltölteni. Szingli anyukaként az elismerések mindig erőteljesebbek!

Persze, nem amellett érvelünk, hogy legyen bárki is szingli anyuka. Ez nem is olyan dolog, amit eltervezel, vagy amit célul tűzöl ki magad elé. Csak azt próbáljuk megmutatni, hogy ha már így alakult, lásd benne azokat a dolgokat, amik jók.

Sokszor nehéz, de megvannak a jutalmazó pillanatok is: szorosabb lesz a kapcsolatod a gyerekeddel, akit sokkal hamarabb elkezdesz felnőttként kezelni, és meglátod, milyen jól és okosan gondolkodik az életről.

Forrás: ScaryMommy

Ez is tetszeni fog