Quantcast
Kezdőlap Ajánló A családosokat is várja a 20. Vegetáriánus fesztivál

A családosokat is várja a 20. Vegetáriánus fesztivál

pottyos

Életmód hétvége nem csak növényevőknek – 2016. augusztus 27-28.

Léteznek ehető virágok és magyaros vegakonyha? Lehet, hogy nem hizlal a rizs? Augusztus 27-28-án Budapesten a 20. VEGETÁRIÁNUS FESZTIVÁL táplálkozási szakemberek előadásait, ételkóstolókat, vegán főzőversenyt, öko- és bio szemléletű termék-bemutatókat kínál – nem csak vegetáriánusoknak!Léteznek ehető virágok és magyaros vegakonyha? Lehet, hogy nem hizlal a rizs? Augusztus 27-28-án Budapesten a 20. VEGETÁRIÁNUS FESZTIVÁL táplálkozási szakemberek előadásait, ételkóstolókat, vegán főzőversenyt, öko- és bio szemléletű termék-bemutatókat kínál – nem csak vegetáriánusoknak! A fesztivál célja, hogy eloszlassa a vegetáriánus étkezéssel kapcsolatos tévhiteket, illetve, hogy rávilágítson, csak zöldség és gyümölcs fogyasztásával is élhetünk egészségesen. Megtudhatjuk, mire érdemes odafigyelnie a vega kismamának, mit egyen a vega gyerek és kik a dúlák, vasárnap pedig Waldorf-játszóház várja a gyereket. Amíg a szülők főznek, vagy előadást hallgatnak, a kicsikre játszószobában vigyáznak. A fesztiválra a belépés ingyenes!

vegafeszt 01

Réfi Dávid olykor provokatív kérdéseket is felvető, Szénhidrátra fel! című expozéjával kezdődik augusztus 27-én 10 órakor a 20. Vegetáriánus Fesztivál Budapesten a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban. Ezt követően Lénárt Gitta, a Nyersétel Akadémia vezetője nyers vegán ételcsodákkal ismerteti meg a hallgatóságot, 12.50-kor pedig Sütő Enikő modelliskolája újrahasznosított anyagokból készült ruhákból tart divatbemutatót. A színházteremben egész nap színes előadásokat hallgathat a közönség, majd az első napot 17 órai kezdettel a Gitamala együttes Mantra koncertje zárja.

Ezzel párhuzamosan több terem színes programjai közül szemezgethetnek a látogatók. Többek között Halmos Monika gasztrobotanikus, food stylisttól tanácsokat kaphatunk az ehető virágoskert létesítéséhez úgy, hogy a lehető legkevesebb időt és energiát fordítsuk a gondozására, természetesen, vegyszerek nélkül. 15 órakor Nagy Zitával, a Zizi kalandjai blog szerzőjével találkozhat a közönség.

vegafeszt2

Külön Baba-mama szoba várja a látogatókat, ahol szombaton 11:30-kor Puskás Krisztina és Zentai Kata, a Beszélő Babakezek program vezetői a babajelbeszéd rejtelmeibe vezetik be az érdeklődőket, 13:30-kor Werner Krisztina laktációs szaktanácsadótól megtudjuk, kell-e készülni a szoptatásra és hogyan befolyásolja a szülés módja a szoptatás sikerét. 15:30-kor Solymosi Dóra A vegetáriánus kismama és a vegetáriánus kisgyermek táplálása címmel tart előadást, MODULE dúláival pedig egész nap lehet beszélgetni a várandósságról, szülésről, szoptatásról és babagondozásról.

Vasárnap a Waldorf-játszóházban szabad játékkal, mesesarokkal, kézműves foglalkozásokkal, énekléssel és körjátékokkal várja a gyereket. A fesztivál 17 órakor Enrico Végtelen szeretet CD bemutató koncertjével zárul.

A rendezvényt – melyre a belépés ingyenes – az 1992-ben alapított Egészség-vár Alapítvány szervezi a budapesti Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban (X. kerület, Szent László tér 7-14.). A teljes program: www.egeszsegvar.hu

Ez is tetszeni fog