Quantcast
Kezdőlap Ajánló A fogmosás pont olyan fontos COVID idején, mint a kézmosás!

A fogmosás pont olyan fontos COVID idején, mint a kézmosás!

Pöttyöslabda

A fogínygyulladásos betegek gyakrabban halnak bele a COVID-19 betegségbe, a megfelelő szájhigiénia pedig segít a fertőzés megelőzésében.

Családanyaként a COVID-19 betegség nem tűnt el az életünkből, hiszen a gyerekeket jelenleg még nem oltják. Pont emiatt fontos a higiéniai szabályok betartása továbbra is, így a maszkhasználat, a gyakori kézmosás, a rendszeres fertőtlenítés és a hatékony fogmosás, a megfelelő szájhigiénia. A Curaprox svájci fogápolási márka segítségével összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat a fogmosás és a COVID-19 kapcsolatáról:

  1. Bár home office idején mi magunk és a gyermekeink is hajlamosak vagyunk a szokásos testápolási rutinokat elhanyagolni. A fogmosást nem szabad félvállról venni, míg egy zuhany vagy hajmosás elmaradása maximum csak esztétikai probléma, addig a fogmosás elhagyásával a fertőzést kockáztatjuk.
  2. A pandémia idején még fontosabb, hogy odafigyeljünk a fogínygyulladásra (gingivitisre). Több kutatás is megállapította, hogy egy elhanyagolt fogínygyulladásból kialakuló fogágybetegség (parodontitis) összefüggésben áll a súlyos COVID-szövődményekkel (lélegeztető gép, intenzív osztályon való ellátás, illetve halál). Ez a fogágybetegség ugyanis jelentősen rontja a szervezeten belüli gyulladásos folyamatokat, így a fertőzés könnyebben válik végzetessé.[1]
  3. Nem szabad félvállról venni a fogíny vérzését és a sebeket. Mert ezek vezetnek a fogak kilazulásához, majd elveszteséhez és komoly gyulladásos folyamatokat indítanak el a szervezetben. Felnőtteknél komoly rizikófaktor a helytelen életmód, a dohányzás és a nem megfelelő fogmosási technika, míg a kicsiknél inkább az utóbbi a jellemző.
  4. A hagyományos fogkefék sörtéi túl kemények ahhoz, hogy túlzott rányomás nélkül elérjék a kritikus területeket, az ínyszélt és a fogak közti réseket. Az alaposabb tisztításért sokan bizony keményebben dörzsölik a fogakat és az ínyt. Emiatt kialakulhatnak súlyos ínysérülések és szabaddá válhat az érzékeny fognyak is. Ezért előnyösek a puha fogkefék. A helyes fogmosás egyik alapja tehát a minél sűrűbb csomózású kíméletesen puha fogkefe, mint például a Curaprox fogkeféi. Ezt érdemes hatékony fogköztisztítóval vagy fogselyemmel kiegészíteni, így a fogak közötti rések is megtisztulhatnak.
  5. A gyerekeknek érdemes megtanítani a fontos higiéniai alapszabályokat: nem cserélgetjük egymás fogkeféjét, ha valaki beteg, akkor az ő testápolási eszközeit elkülönítjük a fürdőszobában, a fogkrémes tubus fejét nem érintjük hozzá a keféhez. Ezekkel is csökkenthetjük az átfertőződés veszélyét.
  6. Amikor home office-ban dolgozunk, online oktatás zajlik, vagy csak sokat vagyunk otthon, hajlamosak vagyunk elhanyagolni vagy éppen kihagyni a mindennapos testápolási rutinunkat, beleértve a fogmosásokat is. De ne másnak tisztálkodjunk, hanem a saját egészségünk érdekében. Bár a hajnál, a sminknél, a borotválkozásnál csupán esztétikai probléma lehet a lustaság, a fogmosás inkább egészségügyi kérdés.

Jelenleg zajlik egy nagyszabású online kutatás, amely azt méri fel, hogy a magyarok fog- és testápolási szokásai miként változtak a pandémia, a home office, karantén idején. Segítsd munkánkat és válaszolj őszintén, neked és családodnak nem változtak meg a test- és fogápolási szokásai?

SEGÍTSD A KUTATÁST ÉS TÖLTSD KI EZT A PÁR PERCES ONLINE KÉRDŐÍVET!

A SIKERES SZÁJHIGIÉNIA ELÉRHETŐ A MEGFELELŐ SZÁJÁPOLÁSI ESZKÖZÖKKEL!

A Curaprox fogkefék a hagyományos sörték helyett sűrűn elrendezett Curen® szálakból álló hatékony tisztító felülettel rendelkeznek, melyek gyengédségüknek és puhaságuknak köszönhetően az ínyszélt sérülés nélkül tisztítják, gyengédek a fogakhoz és az ínyhez, mégis hatékonyan távolítják el a lerakódott lepedéket. A kompakt kefefejjel még a nehezen elérhető helyek is megtisztítóhatók. A Curen® szálak merevebbek, mint a többi fogkefében található nejlon sörték és fogmosás közben, nedvesen is ugyanúgy megőrzik a tartásukat, mint szárazon. Ennek köszönhető, hogy ilyen nagy számú, puha szállal készülhetnek. A különböző szálsűrűségű fogkefék közt mindenki megtalálhatja a számára megfelelő puhaságú fogkefét legyen az soft, vagy ultra soft. Igazi szenzáció, hogy a legújabb Curaprox fogkefe hihetetlen 12460 db szállal szenzációsan gyengéd a fogakhoz és az ínyhez. Nemhiába kapta a Velvet elnevezést. Kismamák gyakran panaszkodnak érzékeny fogínyre a terhesség alatt, nekik ez tökéletes megoldás. Kifejezetten babáknak és gyerekeknek készült fogkefék pedig oly gyengédek, hogy egyálta­lán nem sértik fel a babák érzékeny nyálkahártyáját. A nagyobbaknak való KIDS fogkefe pedig keskeny, gyermekek kezébe illő nyelével és a speciális kicsi kefefejjel megkönnyíti a helyes fogmosási technika elsajátítását. Akár 36 különböző, vidám színben érhetők el, így a fogmosás igazi élményt jelenthet kicsinek és nagynak egyaránt.

Ha szeretnél 15%-os kedvezménnyel gyengéd és különösen sűrűn csomózott Curaprox fogkeféket vásárolni, akkor írd be a Pöttyös2105 kuponkódot a https://www.sagerdental.hu/fogkefek oldalon.

[1] https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/jcpe.13435

Ez is tetszeni fog