Quantcast
Kezdőlap EgészségJó, ha tudod.. A húsvéti nyúl nem játék!

A húsvéti nyúl nem játék!

pottyos

Az ünnepek előtti hetekben növekszik a nyúltenyésztés mértéke. Szórólapok, hirdetések buzdítanak vásárlásra, azonban az esetek többségében az ajándékba megvásárolt állat végül megunt dekorációként vagy rosszabb esetben az utcán végzi. Hogyan akadályozhatjuk meg mindezt?

Az élő állatot nem csak egy ünnepre vesszük magunkhoz!

Gondoljuk végig, hogy valóban szívesen tartanánk-e állatot a lakásban. Van-e helye, elég tere, illetve van-e időnk vele foglalkozni a mindennapokban? Gondoljunk bele a következő hónapokba, évekbe! Ki lesz felelős az állatért a családban? Ha gyermeknek szeretnénk venni, elérte-e már azt a kort, hogy felelős állattartóvá váljon? Ha nyaralni megyünk, kire tudjuk majd bízni az állatot?

Átalakul a mi életterünk is!

Egy új négylábú családtag befogadásával a mi személyes életterünk is átalakul. Gondot okozhat a családnak a mindennapokban az állat táplálása, esetleges egészségügyi problémái, a lakást piszkító szőrzet, a kellemetlen szagok és az ürülék is. Az élő állat szőre akár még allergiás tüneteket is kiválhat.

Nincs hová mennie!

Azt sem szabad elfelejteni, hogy az állatkertnek, vadasparkoknak és menhelyeknek nincs kapacitásuk az ünnepek alatt megvásárolt, majd megunt állatok befogadására.  Ezek a szervezetek törekednek arra, hogy a már meglévő állományt az állatok számára kedvező körülmények között tartsák, így nem áll módjukban tömegével átvenni a nyulakat. Felelős állattartóként előre kell gondolkodnunk, vagyis ha nincs kapacitásunk az állat befogadására, akkor ne vegyük meg. Ne hárítsuk át az ünnepek után az állatvédő szervezetekre a felelősséget!

Mit ajándékozzunk húsvétra?

Ha szeretnénk gyermekeinket a felelős állattartásra nevelni, akkor látogassunk el egy olyan állatvédő szervezethez, ahol lehetőségük nyílik élő állattokkal találkozni, megcsodálhatják, megsimogathatják őket anélkül, hogy aztán haza kellene vinni a négylábú tapsifülest. A Rex Állatsziget ingyenesen látogatható oktatóközpontjában szeretettel várnak minden felelős állattartót az ünnepek alatt is reggel 10 órától délután 5 óráig keddtől vasárnapig.

További információ: www.rex.hu

Ez is tetszeni fog