Quantcast
Kezdőlap EgészségJó, ha tudod.. Apukák alváshiányosabbak, mint az anyukák

Apukák alváshiányosabbak, mint az anyukák

pottyos

Sok szó esett már az alváshiányos anyukákról, de mi a helyzet az apákkal? Egy új kutatás szerint nekik még kevesebb alvás jut.

Két tudományos szakíró, Tara Haelle és Emily Willingham legújabb könyvében arra jutott, hogy bár az anyáknak alapvetően töredezettebb alvásra van lehetőségük, összességében mégis az apák azok, akik kevesebbet alszanak.

Hivatkoznak a Fatherly nevű portál kutatásaira, akik párokat kérdeznek meg minden évben, hogy kinek mennyi alvás jut a baba születése utáni első hónapban. 2012-ben 241 párt kérdeztek meg, amely kutatásból az látszott, hogy az apák átlagosan kevesebb, mint 6 órát alszanak egy nap, miközben a munkahelyükön akár túlórára is kényszerülnek.

Ezzel párhuzamosan megszólaltatnak egy szülésznőt, aki elárulja, hogy a természet csodája az is, ahogy a szoptató nő sokkal mélyebben, pihentetőbben tud aludni. Mintha a természet ezzel kompenzálna a sűrű felébredésekért, a szopotatós anyuka olyan mélyen tud aludni akár egy órára is, amennyire máskor nem.

Te mit szólsz ehhez? Érezted már furcsán legyőzhetetlennek magad annak ellenére, hogy éjjel 2 óra van, és épp a babád szoptatod?

Forrás: babyology.com.au

Ez is tetszeni fog