Quantcast
Kezdőlap EgészségJó, ha tudod.. Az anya-fiú kapcsolat, az valami különleges

Az anya-fiú kapcsolat, az valami különleges

Pöttyöslabda

Amikor az első gyermekünk született, lány lett, és ennek nagyon örültem. Mindig lányos anyának gondoltam magam, nagyon szeretem a lányokat, jól megértjük egymást.

Aztán mikor megtudtam, hogy a második gyermekünk fiú lesz, kicsit megijedtem. Mit fogok én kezdeni egy fiúval? Féltem, hogy nem találom meg a módját, hogy megértsem őt.

Körülöttem a fiús anyukák mind mondogatták, hogy az anya-fiú kapcsolat az igazán különleges. Magamban viszont legyintettem, persze, biztos ők fiús anyukák, fiút szerettek volna, fiuk lett, és örülnek is neki. Én viszont nem vagyok fiús anyuka, és nem tudom, hogy állok majd helyt.

Aztán megszületett a kisfiam. Azóta eltelt hét év, és most már állíthatom, hogy amit az anyukák mondtak, az igaz. Akármennyire is a lányokkal vagyok egy hullámhosszon, az anya-fiú kapcsolat valami egészen különleges kötelék. Nem tudom pontosan megfogalmazni, miben más, de más.

A fiam tele van energiával, ami valami egészen új a lányom után. Emellett a rengeteg energia mellett azonban van benne valami elképesztő kedvesség is. Amikor hozzám bújik, az egész testével belém olvad. Elhalmoz puszival, és túlfűtötten mondja, mennyire szeret. Már azt is mondta, elvesz feleségül. Olyan heves benne a szeretet, ami különbözik attól, amit a lányomtól kapok.

És az én érzéseim is mások. A lányommal szemben meg tudom őrizni a szigorúságomat, de amikor a fiam néz boci szemekkel, elolvadok. Először azt gondoltam, csak azért, mert ő a kisebb, de a férjem mondta, hogy szerinte nem így van: ő fordítva érez, ő akkor gyengül el, ha a lányunk kér valamit.

Korábban nem hittem ebben a különbségben, de most megtapasztaltam, hogy tényleg létezik. Nem a szeretet mértékéről van szó, nem arról van szó, hogy jobban szeretem a fiam, mint a lányom, dehogy. A lányommal továbbra is sokkal inkább közös nyelvet beszélünk. De az anya-fiú kapcsolat: az valami különleges.

Egy olyan űrt tölt be a szívemben, amiről nem is tudtam, hogy létezik. És ahogy más anyáktól tudom, ez az érzés nem múlik el. Természetesen eljön az az idő, amikor a fiam szívében más, heves érzések is megjelennek majd. És én boldogan a háttérbe lépek majd. De tudom, hogy a szívében egy különleges hely van az én számomra is. Különleges kötelék van anya és fia között.

Forrás: ScaryMommy

Ez is tetszeni fog