Quantcast
Kezdőlap EgészségJó, ha tudod.. Az újszülött levele a szüleinek

Az újszülött levele a szüleinek

pottyos

Ha az újszülött beszélni tudna, talán ilyen levelet mondana tollba, mint amivel most van tele az internet. A levél emlékeztet minden szülőt, hogy az első pár hét igazán nehéz, de csak átmeneti állapot. És felhívja arra is a figyelmed, hogy hiába hiszed, hogy fel vagy készülve erre az első pár hétre – akár azért, mert már a második gyerkőcöt várod -, megterhelőbb lehet, mint gondolnád.

Neked pedig türelmesnek kell lenni.

“Kedves anyu és apu,

Kérlek, a levelem tartsátok egy olyan helyen, ahonnan újra és újra elő tudjátok venni, és elolvasni, amikor nehéz napjaink vannak, és elegetek van.

Kérlek, ne várjatok tőlem túl sokat újszülöttként, és magatoktól sem szülőként. Adjunk magunknak hat hetet, nekem, hogy egy kicsit megnőjek, fejlődjek, érettebb legyek és kicsit stabilabb és kiszámíthatóbb, nektek pedig, hogy kipihenjétek az élményt és kicsit ellazuljatok, hogy az anyukám teste újra normális legyen.

Kérlek, etess meg, ha éhes vagyok, soha nem ismertem az éhség érzetét a méhedben, az óra és az idő fogalma nem sokat jelent nekem.

Kérlek, tarts a kezedben, ölelj meg, simogass, adj puszit. Nagyon közel voltam, amíg a méhedben voltam, és még soha nem voltam egyedül.

Kérlek, bocsáss meg, ha sokat sírok. Nem egy zsarnok vagyok, aki azért jött a világra, hogy nehezebbé tegye az életed, de máshogy nem tudom elmondani, ha valami bajom van. Kicsit viseld el ezt tőlem, ha nagyobb leszek, majd kevesebbet sírok, és jobban tekintettel leszek a társaságra.

Kérlek, szánj rá időt, hogy megismerd, hogy ki vagyok, hogy miben különbözöm tőled. Meg fogom mutatni, hogy mit szeretek, és mi az, amit ki nem állhatok, és neked is könnyebb lesz úgy tájékozódni.

Kérlek, soha ne felejtsd el, hogy tudok alkalmazkodni, és mindig kibírom a hibáidat. Amíg szeretettel teszed, bármit elviselek tőled.

Kérlek, ne légy csalódott, amiért nem az a tökéletes gyerek vagyok, akit elterveztél. És magadban se csalódj, ha nem az a tökéletes szülő vagy, aki lenni szerettél volna.

Kérlek, vigyázz magadra: egyél rendesen, pihenj és sportolj, hogy majd amikor velem foglalkozol, több türelmed legyen hozzám.

Kérlek, vigyázzatok a kapcsolatotokra. Mire megyek a családommal, ha az anyukám és az apukám már nem lesz egy család, mire felnövök.

Gondolj a teljes képre. Csak egy nagyon kicsi ideig leszek ilyen, bár most egy örökkévalóságnak tűnik neked. Ha úgy érzed, teljesen felforgattam az életed, gondolj arra, hogy a dolgok visszaállnak majd a normálisba.

Élvezd ki, hogy kicsi vagyok – mert soha többet nem leszek ilyen kicsi!”

A levél szerzője ismeretlen, de valamire nagyon rátapintott, nem?

Forrás: ScaryMommy

Ez is tetszeni fog