Quantcast
Kezdőlap EgészségJó, ha tudod.. Ezért engedd, hogy a gyerek sokat legyen az unokatestvérével

Ezért engedd, hogy a gyerek sokat legyen az unokatestvérével

pottyos

“A testvéreimmel végül úgy alakult, hogy messze lakunk egymástól. De megfogadtuk, hogy akármi lesz, a gyerekeink ismerni fogják egymást.

Mi sokat játszottunk együtt az unokatesóimmal gyerekkoromban. Voltak saját játékaink, amit csak ilyen, egymáshoz átlátogatós alkalmakkor játszottunk, titkos helyeink és szerepjátékok. Emlékszem, milyen jó délutánokat töltöttünk együtt, amíg a szüleink beszélgettek. Ha soká maradtunk, akkor tovább lehettünk fent, mint bármikor, és még izgalmasabb volt, ha egymásnál alhattunk.

Az unokatestvér egy testvér minden előnyét adja, anélkül, hogy vele kellene élned.

Az unokatestvéreid tudják a titkaid, és tudják, hogyan kell bizonyos dolgokat eltitkolni a szülők elől, de mégis izgalmas, hogy náluk egy kicsit más dolgokat szabad, és más dolgok tilosak.

Az unokatestvér olyan, mintha a legjobb barátod átjönne minden családi ünnepre.

Az unokatestvér egy kicsit hasonlít rád, és mióta az eszed tudod, ismered. Vele teljesen önmagad lehetsz, érti a vicceidet, és nagyon jól nevet rajtuk.

Nagyon jó nézni, ahogy a saját gyerekeim is ilyen kapcsolatot alakítanak ki a testvérem gyerekeivel, ahogy hetekig beszélnek a közös élményekről, miután látogatóban voltunk. Nagyon szeretem a testvérem gyerekeit, majdnem annyira, mint a sajátjaimat, és nagyon jó látni, hogy a gyerekeim életében is különleges helyet töltenek be.

Tudom, hogy a lányom nagyon szeretne egy hasonló korú lánytestvért, és ilyennel nem szolgálhatok. A lány unokatesójával viszont korban elég közel vannak egymáshoz, így ő betöltheti ezt az űrt.

Amikor megérkezünk, a gyerekek már 5 perc múlva eltűnnek, és veszik fel a fonalat ott, ahol legutóbb abbahagyták. Legyen az egy hónap, vagy fél év.

Ez egy olyan kapcsolat, ami a felnőtt életében is sokat jelenthet neki, ezért látogassátok sokat az unokatesókat!”

Forrás: ScaryMommy

Ez is tetszeni fog