Quantcast
Kezdőlap EgészségJó, ha tudod.. Ezt a totyogóssal és csecsemővel otthon lévő anyukáknak üzenjük

Ezt a totyogóssal és csecsemővel otthon lévő anyukáknak üzenjük

pottyos

Neked, akinek a szeretete folyamatosan sokszorozódik, ahogy folyamatosan beleszeretsz a kezedben lévő újszülöttbe. Neked, akihez közben a totyogós szalad oda, hogy őt is öleld meg.

Ahogy újabb és újabb feladatokat kell bemütemezned az egyébként is tele lévő napirendedbe. Valószínűleg úgy érzed, hogy kicsit furcsán nézel ki, ahogy a két gyerekkel zsonglőrködsz, de kívülről mi csak azt látjuk, hogy mi mindent megvalósítasz a két gyerekkel – türelemmel. Fáradt vagy, tudjuk. Kimerült, valójában. Mégis találsz arra energiát, hogy szeresd a két gyereked, mert csodálatos vagy, és annyira mélyen szereted őket, hogy bármit feladnál értük.

Az irántuk érzett szereteted mindent felülmúl. Pelenkázástól pelenkázásig valósul meg. Egyiktől a másikig ugrasz, majd csak azon kapod magad, hogy mikor telt el ennyi idő, hogy a totyogósod már ilyen nagy!

De az érzelmes pillanatnak már vége is, a csecsemő éhes, a totyogósnak pedig begurult a játéka az ágy alá, ami dráma, nincs megállás. Megszabadítod a játékot és találsz egy elfoglaltságot a totyogósnak, ami kitart annyi ideig, amíg megszoptatod a csecsemőt. Ha sikerült, elégedett sóhajjal ülsz le, megcsináltad.

5 teljes perc pihenő után a totyogós úgy dönt, átmegy a másik szobába, és amint odaér, segítségre van szüksége. Üvölt. Felugrasz, miközben még szoptatod a csecsemőt, és mész megnézni, vajon mit csinál a nagy testvére. Már tudod, hogy a békés szoptatásoknak vége, amit fel tudsz ajánlani a gyerekednek, az cici elvitelre.

Ami az evést illeti. Mérhetetlenül éhes vagy. Két gyerek miatt rohangálni nem kis feladat, neked pedig egy sima étkezésre sincs időd, nemhogy egy fizikai terhelés során keletkezett nagyobb éhség kielégítésére. Amit találsz, azt épp gyorsan megeszed, és bizony lehet, hogy a legtöbbször most süti akad a kezedbe, de egyelőre nem foglalkozol ezzel.

Az anyaság megváltoztat. Már nem abban leled az örömöd, hogy frissen tusolt és csinosan felöltözött vagy (bár nagyon jól esik néha napján). Tehát nem nézel úgy ki, mint amit korábban akár minimálisan is elvártál magadtól, mégis ezek a legédesebb pillanatok számodra. Akkor találod meg az örömet, amikor áldozatot hozol a gyerekeidért. Sok mindent feladsz, hogy övék legyen az elsőbbség.

Az ő szükségleteik sokkal előbbre valók, mint a tiéd. Teljesen függenek tőled, ami nyomasztó tud lenni, de te vagy az anyukájuk és most ezért vagy.

Napról napra nő az önbizalmad. Úgy döntesz, egy kirándulást is megkockáztatsz a boltba. Megszoptatod a kisebbet indulás előtt, ami azt jelenti, hogy úgy néz ki, van két és fél szabad órád a kalandra. Miután gyakorlatilag minden holmit összepakoltál egy táskába, beülteted a gyerekeket az autóba, és visszalépsz a házba, hogy megnézd, otthagytál-e valamit. Csend van. Úgy döntesz, adsz magadnak 10 mp-et, hogy kiélvezd.

Megérkeztek a boltba, benavigálsz a két gyerekkel, szlalomozol a sorok között. Félelem van az arcodon, hiszen a káosz bármelyik pillanatban kitörhet. Már sorban álltok, a nagyobbik hisztizni kezd, a kisebbik ettől üvölteni, te pedig próbálsz nyugodt maradni. Végül megkapod a blokkot, ami felér a nyerő szelvénnyel: megcsináltad, sikerült!

Hidd el, sok első vár még rád: az első alkalom, amikor végigalusszák az éjszakát. Az első alkalom, amikor a kicsi mosolyog a nagyobb testvérére. Az első alkalom, hogy rá tudod venni őket, hogy egyszerre aludjanak délután. Az első alkalom, amikor egyedül vagy velük egész éjszaka. Az első, amikor babysitternél hagyod mindkettőt. Az első alkalom, hogy együtt játszanak. Hogy összevesznek. Hogy megosztanak egymással valamit – maguktól. Ezek nagy dolgok lesznek, és mind rád várnak. Ne hagyd, hogy bárki meggyőzzön, hogy ez nem tökéletes!

A kis dolgok számítanak, a rengeteg munka, amit elvégzel, számít, és te, te is számítasz.

Tehát neked üzenünk ma. Mert néha, amikor nagyon fáradt vagy, csak szeretnéd, ha valaki értené, hogy miért is ennyire fárasztó. Hogy mennyire nehéz és hihetetlen egyszerre. Csak kell néha valaki, hogy elismerjen, és elmondja, milyen csodálatos vagy, amiért ezt keresztülviszed.

Csodálatos, amit csinálsz. Ahogy ura vagy a káosznak. Felnézünk rád.

Forrás: scarymommy.com

Ez is tetszeni fog