Quantcast
Kezdőlap Ajánló Fehér hétvége, színes programok

Fehér hétvége, színes programok

Pöttyöslabda

Bár kint most minden fehér, heti ajánlónkban ezúttal is sok színes program vár rátok. Ezen a héten ajánljuk a Gyermekvasút nyílt napját, egy mindenki által könnyen teljesíthető családi túralehetőséget, színházi előadást kistestvér-váró óvodásoknak, kínai kulturális fesztivált és diafilmes délutánt is.

Nyílt nap a Gyermekvasúton

Január 27-én vasárnap nyílt napot tart a Gyermekvasút a Széchenyi-hegyi végállomáson. 10 és 16 óra között színes programokon keresztül ismerhetik meg a kisvasút világát az érdeklődő gyerekek. Bárki kipróbálhatja Széchenyihegy állomás vasúti berendezéseit, a legkisebbek is nyomtathatnak jegyet a jegykiadó számítógéppel, felpróbálhatják az egyenruhát, valamint kisfilmeket nézhetnek a mozikocsiban. A nyílt nap alkalmával járműbemutatóva is várják az érdeklődőket Széchenyihegy állomáson.

Kínai kulturális fesztivál

A Magyar-Kínai Kulturális Egyesület szervezésében 2019. január 25-től három napon keresztül zajlik a harmadik “Kínai Tavaszünnep” Kulturális Fesztivál. A programok között szerepel óriási panda, festészeti és kalligráfia kiállítás, lesz teaszertartás bemutató és teakóstolás, a látogatók megismerhetik a kínai természetgyógyászat és hagyományos orvoslás módszereit, láthatnak kung-fu bemutatót, cukorfestést. A bemutatók és kiállítások mellett színpadi produkciókkal is várják vendégeket.

Diafilmek délutánja

A tél a diafilmezés igazi szezonja, ennek jegyében rendeznek szombaton diafilmes délutánt a Klebelsberg Kulturkúriában. A filmeket két teremben vetítik folyamatosan, az egyikben a kisebbeknek, a másikban a nagyobbaknak szóló történeteket követhetitek nyomon. A meséket Szalai Kriszta és Cserna Antal színművészek tolmácsolásában élvezhetitek. A vetítéseket zenével kíséri és a hangulatot fokozza Hevesi Imre zenész. A kínálatban szerepelnek klasszikus mesék, népmesék és régi tévés sorozatok, egyéb kedvelt diafilmek képei, valamint a legújabb mesék is.

Kistestvér-váró színházi előadás

A kisebb testvér létezéséhez való alkalmazkodás, a vele való viszony kialakítása áll az AppArt Ejha című előadásának középpontjában. Fények és árnyékok, zene és bábok, sok humor és mozgalmasság várja a 3-5 éves korú gyermekeket és gondviselőiket a Wesselényi utcában található színházi térben a valós történetek alapján készült darab bemutatóján 2019. január 26-án. Ezen a napon két előadásra is várják a nézőket, az első 10.00-kor, a második 15.00-kor kezdődik. Az előadás után közös teázásra és látottak megbeszélésére is lehetőség nyílik.

Triumph túra

Ha nem vagytok rendszeres kirándulók, de szívesen tennétek egy kisebb vagy nagyobb családi túrát a budai hegyekben, csak nem tudjátok merre induljatok, akkor ne tétovázzatok: nevezzetek be a szombati Triumph túra 3,5, 10 vagy 15 kilométeres távjára. Nevezni a rajt helyszínén lehet a túra napján reggel 8 és 10 óra között. Bár teljeseítménytúráról van szó, szintidő nincs, csupán délután 4-ig be kell érnetek a célba. A túra végig jelzett turistaútvonalon halad, a rajtnál mindhárom távhoz itinert és térképet adnak.

Forrás: Szélforgó

Ez is tetszeni fog