Quantcast
Kezdőlap EgészségJó, ha tudod.. Gyerekkel a repülőn? – Tippek és tanácsok az anyukáknak

Gyerekkel a repülőn? – Tippek és tanácsok az anyukáknak

Pöttyöslabda
gyerekkel repülőn

Repülővel utazni izgalmas és kalandos lehet, de amikor gyerekünkkel utazunk, akkor a dolgok egy kicsit bonyolultabbá válhatnak. Azonban sok előnye is van annak, ha a családdal együtt fedezzük fel a repülés világát. Ebben a cikkben olyan tippeket és tanácsokat osztunk meg, amelyek segíthetnek az anyukáknak a gyerekkel való repülés során.

1. Tervezés és előkészületek

A repülőút előtt gondosan tervezd meg a dolgokat. Válassz olyan járatot, amely a gyereknek is megfelelő időpontban indul és érkezik. Legjobb, ha a repülés az alvási vagy nyugodt időszakban történik. Ne felejts el időben indulni a repülőtérre, hogy elkerüld a kapkodást és a stresszt.

2. Foglalj külön helyet a gyereknek

Amennyiben anyagi lehetőségeid engedik, érdemes külön helyet foglalnod a gyereknek. Így több mozgástere lesz, és könnyebben meg tudtok nyugodni az utazás során.

3. Csomagolj okosan

A megfelelő csomagolás rengeteget segíthet a repülés során. Vigyél magaddal elegendő pelenkát, ételt, italt és játékokat a gyereknek. Ne felejts el tartalékruhát sem, mert bármikor bekövetkezhet egy kis baleset vagy folyhat ki az ital. Ha a gyerek már nagyobb, akkor engedd, hogy válasszon magának néhány játékot vagy könyvet, amelyekkel le tudja kötni magát az út során.

4. Foglald le a gyereket

Repülőn könnyen unatkozhatnak a gyerekek, ezért fontos, hogy legyenek elfoglaltságai. Hozz magaddal olyan játékokat, amelyeket csak az útra tartogatsz, így nagyobb lesz az érdeklődése irántuk. Rajzolás, matricázás, képkirakó és könyvek mind olyan elfoglaltságok, amelyek lekötik a figyelmüket. Ezenkívül, használhatsz tabletet, hogy néhány filmet vagy játékot játszhassanak az utazás alatt.

5. Evés, ivás

Gondoskodj arról, hogy a gyerek elegendő ételt és italt kapjon az út során. Vigyél magaddal olyan ételeket és italokat, amelyeket a gyerek szívesen fogyaszt, hogy elkerüld a hisztit. Ne felejts el pótolni a folyadékot, mert a repülőgépen könnyen kiszáradhatunk.

6. Légy türelmes és nyugodt

A legfontosabb dolog, amit egy anyuka tehet, az az, hogy nyugodt maradjon és türelmes legyen az utazás során. A gyerekek érzik a szülők hangulatát, ezért ha te stresszel vagy, akkor ők is nyugtalanná válnak. Próbálj meg lazítani, élvezni az utat és együtt felfedezni a repülés izgalmas világát. Dobj be egy természetes hatóanyagú nyugtató bogyót, ha hamar elveszted a türelmed.

A repülővel való utazás gyerekkel kihívást jelenthet, de megfelelő előkészületekkel és egy kis odafigyeléssel simábbá tehető az utazás. Kövesd ezeket a tippeket, és élvezzétek a közös utazást a családdal!

Ez is tetszeni fog