Quantcast
Kezdőlap Ajánló Gyereknapi programajánló

Gyereknapi programajánló

pottyos

A bőség zavarával küzdöttünk ezen a héten, hiszen az év „leggyerekesebb” hétvégéje előtt állunk. Úgy döntöttünk, érdeklődési kör szerint választunk ki 10 programot a gazdag kínálatból, így mindenki megtalálhatja a neki valót.

A bőség zavarával küzdöttünk ezen a héten, hiszen az év „leggyerekesebb” hétvégéje előtt állunk. Úgy döntöttünk, érdeklődési kör szerint választunk ki 10 programot a gazdag kínálatból, így mindenki megtalálhatja a neki valót.

Feltétlenül nézzetek bele gyereknapi koncertajánlónkba is, ha még nem tettétek, hiszen nem kevesebb, mint 25 gyerekzenekar fellépéseit gyűjtöttük nektek össze erre a hétvégére.

fitneszSportkedvelőknek – Családi Fitnesz Napok
Péntektől vasárnapig Családi Fitnesz Napokkal vár az EuroCenter, ahol a változatos programok mellett a mozgásé a főszerep, melynek lehetőségét Budapest egyik legszínvonalasabb sportközpontja a Sky Fitness biztosítja. Hasznos tanácsokat kaphattok az egészséges életmódról, de látványos színpadi produkciók – a Kállay Saunders Band, Janicsák Veca és a gyerekek körében népszerű Szalóki Ági -is színesíti a hétvégét. A testmozgás mellett a gyerekek kipróbálhatják a népszerű Nerf akadálypályát, rajzolhatnak 3D tollakkal. Kreativitásuknak csak a képzeletük szab határt a kézműves foglalkozásokon és gondolkodásukat is fejleszthetik a logikai parkban. A kisebbek jó kedvéért a lufihajtogató bohóc, arc- és hennafestők valamint csillámtetoválás készítők felelnek.

MVPVonatbolondoknak – Gyermeknapi hétvége a Vasúttörténeti Parkban
Május utolsó vasárnapja ismét a gyermekeké, idén a Vasúttörténeti Park egész hétvégén őket ünnepli!  A szombati nap célkitűzése, hogy a gyermekek már egészen kicsi kortól játékos formában tanulják meg a közlekedés alapszabályait. A KRESZ Park kerékpáros ügyességi pályán a gyerekek gyakorolhatják a kerékpár biztonságos kezelését, a „Mini KRESZ Park” KRESZ oktatással várja a kicsiket: a résztvevők egy 15 perces KRESZ oktatáson vesznek részt, melyet követően kisautók volánja mögé ülhetnek. A Közlekedésbiztonsági Nap és a másnapi Gyermeknap programjai is reggel 9 órától egészen kora estig tartanak. Két fergeteges koncert is lesz a hétvégén: szombaton 11 órától Halász Judit, vasárnap 15 órától pedig az Alma Zenekar zenél. A szervezők felejthetetlen élményt ígérnek a gyerkőcöknek.

valvolgyiA folklór és gasztronómia szerelmeseinek – Vál-völgyi Zsúr
A tavaly első ízben megszervezett esemény sikere után, idén már két  naposra tervezték az Alcsúti Arborétum legnagyobb rendezvényét, a Vál-völgyi Zsúrt. 2016-ban is főszerepben lesznek a Vál-völgyében élő kistermelők, manufaktúrák és kézműves termékeik. Továbbá gyermekeknek, fiataloknak és felnőtteknek szóló színpadi programokkal, helyi és országosan ismert fellépőkkel várnak mindenkit az ingyenes fesztiválon. Szombaton számos néptánccsoport és olyan népszerű előadók, mint az Irigy Hónaljmirigy vagy Keresztes Ildikó fellépését élvezheti a közönség. A vasárnap természetesen itt is a gyerekeké: lesz meseelőadás, Kaláka-koncert, kézműves foglalkozások, népi játékok. Mindezen felül az Arborétum ingyenes szakvezetést is biztosít naponta többször az érdeklődőknek.

kattancsattanSzuper Múzeumos – Családi délelőtt a Műszaki Tanulmánytárban
A Családok Nemzetközi Napja programhoz kapcsolódva a Műszaki Tanulmánytár családi délelőttjét rendhagyó módon vasárnap tartják. Ezen a napon a kiállítások díjmentesen látogathatók és ingyenes programokkal is várják a gyerekeket és felnőtteket. A téma ez alkalommal a fényképészet, az írógépek és a hidak világa lesz. Hogyan készültek a családi fotók száz éve? Mit tettek hozzá a magyarok a fényképészet fejlődéséhez? Ki és hogyan találta fel az első írógépet? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphatunk majd a délelőtt folyamán. A program során megelevenednek az egykor volt Duna hidak és egy lüktető város száz évvel ezelőtti mindennapjai is. A legkisebbek pedig az írás világában merülhetnek el, többek között kipróbálva őseink íróeszközeit. Ajánlott 4 és 99 év között mindenkinek!

vendeglatoipari muzeumKlassz Múzeumos – Családok Nemzetközi Napja a Vendéglátóipari Múzeumban
A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum is csatlakozik ebben az évben a Családok Nemzetközi Napja programhoz, és május 29-én érdekesebbnél érdekesebb programokkal várják egész nap a család apraja-nagyját. Az ingyenes programok mellett a kiállítások is szabadon látogathatók. A 12 év feletti korosztályt nyomzós játékkal várják, a múzeum önkéntesei bevezetik a látogatókat a fagylaltkészítés rejtelmeibe, de lehetőség nyílik majd mézeskalács-formázásra és díszítésre is. A család minden tagja érdeklődésére számot tarthatnak a látványraktár különleges tárgyai vagy a régmúlt korok reklámtáblái.

lovasnapLórajongóknak – Gyermeklovasnap Tökön
Már tavaly is megrendezték, sikeres volt, így idén is folytatódik a hagyomány. A töki Gyermeklovasnap helyszíne a Patkó Csárda, ahol az események délelőtt 10-től késő délutánig zajlanak. És hogy milyen programokkal várnak? Például a gyerekek örömére eljönnek a bicskei és a pesthidegkúti önkéntes tűzoltók, felvonulnak a daliás Töki Huszárok. Veres Linda és tanítványai idén is bemutatják a lovas oktatás alapjait és a Rider’s Club ifjú lovasai is elkápráztatják majd a közönséget. Lesz trükklovas bemutató és eljön a Kassai Lovasíjász Iskola Nagy Törzse is. A Készenléti Rendőrség Lovas Alosztályának lovasai idén is megtartják bemutatójukat és persze nincs lovasnap weternbemutató és csikósok nélkül. Az ételek közül pedig nem fog hiányozni sokak kedvenc lángosa, a töki pompos sem.

gyermekvasut gyereknapKisvasutasoknak – Gyermeknap Hűvösvölgyben
Május 29-én, vasárnap minden érdeklődőt szeretettel várnak a Gyermekvasút hűvösvölgyi végállomásánál egy nagy gyereknapi mókára. A színpadon egymást váltják majd a gyerekek kedvencei: a Bergengóc Zenegóc Zenés mesekönyv című műsorát hozza el, itt lesz Kovácsovics Fruzsina, az Apacuka  zenekar és a kicsit idősebb gyerekek kedvence az Animal Cannibals is. A műsorok mellett kemping kaland játék, gipszfestés, terepasztal és vasútmodell bemutató, környezetvédelmi oktató bemutató is színesíti  a programot. A gyerekeket tűzoltóautó és ugrálóvár is várja. Sőt, ezen a napon a 14 év alattiak díjmentesen utazhatnak a Gyermekvasúton. A vonatok sűrített nyári hétvégi menetrend szerint fognak közlekedni.

Tatai PataraIfjú történészeknek – Tatai Patara
A nagyszabású török-kori történelmi fesztiválra idén május 27 és 29 között kerül sor, a Tatai Vár és az Öreg-tó környezetében ismét megelevenedik az 1597. évi ostrom. Az évről-évre megismétlődő tatai várostrom a kor egy különleges fegyverének, a patara bevetésének első sikeres magyarországi kísérletét idézi meg. A korhű ruhák, haditechnikai eszközök és autentikus csatajelenetek egyedülálló élményt garantálnak a nézők számára. Belemerülhetünk a 16-17. század életének mindennapjaiba, kipróbálhatjuk magunkat a korabeli mesterségekben vagy az akkori ételek készítésében is. A kóstolók után hűs forrásvízzel olthatjuk szomjunkat. „Aprajafalvában” kézműves foglalkozások, és népi játszótér várja a gyerekeket.

strawberries-1396330 640Epreimádóknak – Tahi hídfő
A Dunakanyar egyik legszebb falujában immár 18. alkalommal rendezik meg az eper ünnepét, a tahitótfalusi Eperfesztivált. Ilyenkor itt minden az eper körül forog, megtaláljuk mindenféle formájában az epres méztől az eperborig. De van itt más is, kürtőskalács, sparhelten sült lepény, körhinta és játszóház, jó muzsika, és válogatott kézműves portékák, minden ami egy jóízű és jókedvű tavaszi családi fesztiválhoz kell. És nem utolsó sorban egy festői helyszín a Dunakanyarban, a Szentendrei-szigeten. Természetesen itt is vasárnapra köncentrálódnak a gyerekprogramok: lesz például táncház kicsiknek, magyar népmesék, és a Szekérszínház elhozza Lúdas Matyi történtetét is.

hetedhetJátékrajongóknak – Hetedhét Játékfesztivál
Székesfehérváron hagyomány, hogy a gyermeknapi hétvégén évről évre mesebirodalommá változik a belváros. A jókedvről bábművészek, zenekarok, mesemondók és a minden évben más tematikára épülő gyermeknapi hétpróba állomásvezetői gondoskodnak. Idén a Hettecs nevű manók tanyái lesznek a mesés-játékos Hétpróba állomásai.  A próbatételekhez írt mese főszereplője az idén a fiatal Ritka lesz, aki egy napon összecsomagol. És hogy hova megy? Fehérváron megtudhatjátok! A próbatételek mellett a játékfesztivál óriási játszóterén idén a klasszikus fiú- és lányjátékok elevenednek meg. A színpadon fellép többek között Bíró Eszter, Kovácsovics Fruzsina, a Bab társulat és Novák Péter is elhozza Tititá című zenés-táncos előadását.

Forrás: Szélforgó

Ez is tetszeni fog