Quantcast
Kezdőlap Ajánló Gyermekei viselkedéséből merít a Dóra, a felfedező és a Shimmer és Shine alkotója

Gyermekei viselkedéséből merít a Dóra, a felfedező és a Shimmer és Shine alkotója

pottyos

Színesek, vidámak és mindent teljesítenek, csak kívánnod kell! Shimmer és Shine a Nickelodeon nagysikerű animációs sorozatának iker-dzsinnjei, akik számtalan varázslatos kalandba keverednek ember barátjukkal. A sorozat alkotója, Farnaz Esnaashari-Charmatz saját gyermekei viselkedéséből merít inspirációt a tanulságos történetekhez, de perzsa gyökerei is felfedezhetők a különféle kultúrákat is ötvöző ”varázslatos” rajzfilmszériában.Színesek, vidámak és mindent teljesítenek, csak kívánnod kell! Shimmer és Shine a Nickelodeon nagysikerű animációs sorozatának iker-dzsinnjei, akik számtalan varázslatos kalandba keverednek ember barátjukkal. A sorozat alkotója, Farnaz Esnaashari-Charmatz saját gyermekei viselkedéséből merít inspirációt a tanulságos történetekhez, de perzsa gyökerei is felfedezhetők a különféle kultúrákat is ötvöző ”varázslatos” rajzfilmszériában.

dora 01
 
Mi a teendő, ha nem tudunk dönteni egy kérdésben? Kérdezzünk meg másokat, vagy – ahogy a hétfőtől új részekkel jelentkező Shimmer és Shine főhőse, a kis is Leah teszi – szerezzünk dzsinn-barátokat, akik nem csak társak a kalandokban, de minden nap teljesítenek három kívánságot is. A naiv szellemlánykák azonban időnként félreértik a kéréseket, amivel kisebb nagyobb galibákat okoznak, de leleményességüknek hála mindig jól jönnek ki a helyzetekből.
 
A színes-szellemes-csillogó Shimmer és Shine létrejötte is a Dóra, a felfedező alkotója, Farnaz Esnaashari-Charmatz iráni-amerikai művész nevéhez köthető. A Nickelodeon népszerű sorozatát a kétgyermekes édesanya saját tapasztalatai ihlették, hiszen első kézből látja, milyen fontos a gyerekeket kitartással és hajthatatlansággal felvértezni, hogy az akadályok ne térítsék le őket az útjukról. Az üzenetek tolmácsolása mellett az alkotónak az is fontos volt, hogy a Shimmer és Shine-ban szórakoztató formában jelenjen meg mindaz, amit a gyerekek kedvelnek: az élénk színek, a vicces popdalok és minden, ami csillog…

dora 02
 
A sorozatért Farnaz kisgyermekei első perctől rajonganak, ami nem is csoda, hiszen, ahogy az alkotó mondja: gyermekei abszolút hatással vannak a munkájára. „Nézem a fiamat, figyelem, mit talál viccesnek és megpróbálom ezt a fajta humort belevinni a sorozatba. Shimmer egyik jellegzetes mondata pedig olyasvalami, amit a lányom mondott egyszer: „A kedvenc színem a csillogó”” – árulta el hozzátéve, hogy másik sorozata, a Nickelodeonon szintén látható Dóra, a felfedező is nagy kedvenc a családjában.
 
A környezetéből merített inspiráció mellett az sem meglepő, ha az alkotó saját magát is beleszövi a sorozatba. A perzsa gyökerekkel rendelkező, és többféle kultúráért is rajongó Farnaz az egyes nemzetek jellegzetességeit a Shimmer és Shine-ban is ötvözi. A zene például nagyon indiai, a ruhák tekintetében a készítők azonban inkább a dzsinnek varázslatos világát vették alapul, mintsem valamelyik konkrét kultúrát. S bár a sorozatban perzsa és arab nevek is megjelennek, az alkotó elárulta, nem korlátozódnak kizárólag ezekre a nemzetekre: ha valami illeszkedik majd az egyes karakterekhez és a dzsinnek világához, akkor biztosan használni fogják. Céljuk az, hogy létrejöjjön egy szórakoztató új világ, amiben a nézőközönség jól érzi magát.
 
Shimmer és Shine új részekkel április 25-től minden hétköznap 8:40-kor a Nickelodeonon.

Ez is tetszeni fog