Quantcast
Kezdőlap Aktuális Hogyan találhatsz könnyebben színvonalas programot a gyerekekkel?

Hogyan találhatsz könnyebben színvonalas programot a gyerekekkel?

Pöttyöslabda

Erre a kérdésre nyújthat megoldást a Kider App! Szabó Edit Dittével és Vecsei Tamással az applikáció készítőivel beszélgettem a minap. A velük készült interjút fogadjátok szeretettel!

Meséljetek kicsit kérlek a Kider App-ról, mit is ez pontosan?

Ditte: Ezzel az ingyenesen letölthető mobilapplikációval szeretnénk támogatni a szülőket, hogy személyre-szabott ajánlatokat kapjanak a közelükben lévő, gyermekük korának és érdeklődésének megfelelő gyerekbarát helyekről és programokról. Az applikáció úgy lett kialakítva, hogy egy egyszerű regisztráció után rögtön ezen szempontok alapján ajánlja a legjobb programokat, anélkül, hogy nagyon sokat kellene keresgélni, vagy szűrögetni. Persze azt is lehet, ha valaki szeretné, sőt térképen is megnézheti a helyeket, de a cél az egyszerűség és hatékonyság.

Tamás: Ha itt a hétvége és esik az eső, nem mindig egyszerű gyorsan megoldást találni, hogy mit csináljunk a lakáson kívül a gyerekekkel. Ilyenkor jöhet jól, hogy a Kider Appban megtaláljátok az összes játszóházat, bábszínházat vagy éppen kiállítást és előadást. Mindezt értékelésekkel és a gyerekek korának megfelelően. 

Hogy jutott eszetekbe, hogy egy gyerekbarát hely és program keresőt csináljatok?

Ditte: Igazából nem a gyerekprogram kereső a végső célunk, hanem hogy segítsünk a szülőknek időt spórolni a mindennapokban. Látom a közvetlen környezetemben, hogy mennyi extra feladat kerül az ember nyakába, ha gyermekei lesznek, ami időt vesz el az értékes családi együttlétektől. Amiatt, hogy jobban megértsük a problémát,  több kutatást folytattunk a tavalyi év során, és az körvonalazódott, hogy a program-szervezésben és a napi logisztikában értékelnék a szülők leginkább a támogatást.

Tamás: Négy gyermek édesapjaként a bőrömön éreztem, hogy mit jelent az igény a közös programokra, éppen akkor a nehézségeit is tapasztaltam, hogy az ember megtalálja a legjobbakat. De ahogy Ditte is mondta, ez csak egy része a problémának, az, hogy tapasztalatokat megosztva támogathassuk a szülőket, sokkal fontosabb. Az első funkció, amit tud, az valóban a gyerekbarát hely és program keresés, illetve ajánlás is, de ennél tovább szeretnénk jutni a jövőben.

Akkor miért ezzel indultatok el?

Tamás: Ez volt a legegyszerűbb fejlesztési szempontból. Ne érts félre, így is sok idő, energia és persze pénz volt eljutni eddig, de sokkal könnyebben kivitelezhető, mint a további elemek, amiket még szeretnénk beépíteni.

Ditte: Emellett pedig azt is mérlegeltük, hogy mivel tudunk úgy értéket teremteni, hogy lássák a szülők, megbízhatnak a Kider-ben, mint márkában is, és bármit alakítunk a jövőben, azt is örömmel fogadják majd.

Ezen a piacon jelenleg is sok olyan oldal van, ahol szülőként ötleteket, miért pont a Kidert használnánk?

Ditte: A tavalyi online kutatásaink, illetve az azóta lezajlott interjúink azt mutatták, hogy bár vannak ilyen oldalak, a legtöbb szülő mégis inkább a Google keresőhöz vagy a Facebookhoz fordul. Márpedig az sokszor nem a legideálisabb találatokat adja ki, vagy éppen nem lehet biztos benne az ember, hogy valóban olyan jó-e az adott hely vagy program amennyire hirdeti magát. A Kiderrel egy olyan márkát szeretnénk felépíteni, ami a megbízhatóságot sugallja, és egyből eszébe jut majd a szülőknek, ha támogatást keresnek a gyerekeikhez kapcsolódóan.

Tamás: Illetve azt is hozzá tenném, hogy amikor elkezdtünk az ötleten dolgozni, akkor csak weboldalak foglalkoztak ezzel a programajánlással, sokszor nem praktikus rendszerezéssel, inkább csak cikkes formában, és nem volt egy applikáció sem. Azóta persze lettek más appok, de a verseny legalább a szülőknek kedvez, és így a még jobb szolgáltatás nyújtása lesz a célja mindenkinek.

Tehát egy kicsit új formába ráztátok az eddigi lehetőségeket, amit applikáció formájában adtok a szülőknek. Miért lesz jó ez nektek?

Ditte: Igen, egyelőre egy kicsit újítottunk és csavartunk a területen, de ahogy említettük ez csak a kezdet. A Kiderrel nemcsak itthon, de utazás közben is szeretnénk majd támogatni a szülőket, a jelenleg több mint 1600 magyarországi hely mellett hamarosan Osztrák és Német helyek is bekerülnek majd. Illetve nemcsak magyarul, de angolul is elérhető az applikáció, úgyhogy az Magyarországra érkezőknek is szeretnénk tippeket adni. Ráadásul platformot adunk a szolgáltatóknak is, hogy értékesítsék programjaikat, visszajelzést kapjanak róluk és könnyebben kapcsolatba kerüljenek a szülőkkel. Innen a bevételi láb, ami a jövőben támogatni tudja majd a további fejlesztéseinket, hogy más időspóroló megoldásokat is nyújthassunk a szülőknek.

 Tamás: A megosztás pedig törődés és figyelem. Szülőként ez az, amit legtöbbet tud adni az ember, legyen szó a saját gyerekeiről, vagy másokról. Sokszor nemcsak az számít, amit kapunk, hanem az is, hogy az ember egy olyan jövőt hagyjon a gyerekeire, ahol egymás támogatása és lehetőség szerinti segítése nem ritkaság, hanem norma.

A Kider alkalmazás első verzióját Te is ingyenesen letöltheted, ha rákeresel, vagy ha ide kattintasz: Android link >>>  iPhone link >>>

Facebook: www.facebook.com/kiderapp/

Instagram: www.instagram.com/kiderapp/

Ez is tetszeni fog