Quantcast
Kezdőlap EgészségJó, ha tudod.. Influenza, a tél ördöge

Influenza, a tél ördöge

pottyos

Ha tetszik, ha nem az influenza minden évben visszatérően megjelenik. A betegséget, az influenza vírusok okozzák, melyek cseppfertőzéssel terjednek emberről-emberre. Terjedésük zárt közösségekben (irodák, óvodák, gyerekközösségek) nagyon gyors.

 

Ha tetszik, ha nem az influenza minden évben visszatérően megjelenik. A betegséget, az influenza vírusok okozzák, melyek cseppfertőzéssel terjednek emberről-emberre. Terjedésük zárt közösségekben (irodák, óvodák, gyerekközösségek) nagyon gyors. Megelőzni igazán védőoltással lehet, de sokat tehetünk ellene az alábbi módszerekkel: gyakori szellőztetés, jó levegőn töltött idő, gyakori kézmosás és papírzsebkendő használata!
A védőoltásokat minden évben a WHO ajánlása alapján készítik, a várható leggyakoribb 3 típus típust tartalmazza. A védőoltások beadása megelőzésként ajánlott már az őszi időszakban, de a közelgő „járvány” esetén is van még lehetőségünk. Kb. 2 hét alatt védettséget ad az adott szezonra. Az oltás beadása különösen fontos azoknak, akik valamilyen krónikus megbetegedésben (szívbetegség, cukorbetegség, tüdőbetegségek stb.) szenvednek, vagy immunrendszerük gyenge.

 

 

egeszseg
Fontos tudni, hogy sok olyan légúti vírus fertőzés van, mely influenza szerű tüneteket produkál, mint pl.: magas láz, rossz közérzet, végtag fájdalom, esetleg torokfájás, köhögés. Ezen ok miatt influenza elleni oltásban részesült emberek is megbetegedhetnek, hasonló tüneteket észlelhetnek magukon.

 

Dr. Hoffmann Ildikó csecsemő és gyerekgyógyász, neonatológus

2014. február

Ez is tetszeni fog