Quantcast
Kezdőlap Ajánló Kiállítás, kirándulás, sportprogramok

Kiállítás, kirándulás, sportprogramok

pottyos

Az idő továbbra is madárszárnyon repül, így holott még csak most kezdődött az év, máris január utolsó ajánlójánál tartunk. S hogy mit tartogatunk erre a hétre? Többek között Lego kiállítást, egy kis trópusi kirándulást, és mivel természetesen télen sem maradhat el a sportolás, így vidám sportnapot is.

Lego kiállítás
2017. január 27-től 2-ig naponta 9 és 19 óra között várják a látogatókat a Budakalászi Kós Károly Művelődési Ház nagyszabású Lego kiállítására. És hogy mi vár itt rátok? Ingyenes játszóházak, lélegzetelállító terepasztalok, életképek a sci-fi témáktól a történelmi csatákig, a Karib-térség vérszomjas kalózainak kalandjain át a mozgó városi vonatokig és irányítható óriásdarukig. Mindez öt teremben három napon át. Sőt, a helyszíni kvíz helyes megfejtői között klassz nyeremények is kisorsolásra kerülnek.

Utazás datolyapartra Ruminivel
Ezen a hétvégén a Szamóca Kiskertész Klubbal felszállhattok a Szélkirálynő fedélzetére és elutazhattok datolyapartra, vagyis a Füvészkert pálmaházába. Január 28-án Rumini és az egértengerészek kalózkalanddal várják a kis kertészeket. Az út a dzsungelbe vezet, ahol trópusi növényekkel ismerkednek a gyerekek. Rengeteg feladat vár a résztvevőkre, hogy megvédjék a hajót a kalózoktól és megmentsék Datolyapartot a végső pusztulástól, felfedezzenek ismeretlen növényeket, és ültessenek is egy növényt, amit majd otthon nevelnek fel.

Téli Sportágválasztó
Szerintünk sokkal jobb télen kint mozogni, mint bent dohogni azon, hogy milyen hideg van. Ha ti is így gondoljátok azért, ha ti még nem gondoljátok így, akkor azért menjetek el most szombaton az újpesti Jégpalotába, ahol idén télen is megrendezik a Nagy Sportágválasztó téli különkiadását. A rendezvényen több mint 20 téli sportág mutatkozik be. A sportágakat minden esetben sportszakemberek, edzők hozzáértő értő felügyelet mellett próbálhatjátok ki.

Nyílt nap a Gyermekvasúton
2017. január 29-én, vasárnap nyílt napot tartanak a Gyermekvasút Széchenyihegy állomásán, ahol 10 és 16 óra között várnak kicsiket-nagyokat. Az érdeklődő gyerekek kipróbálhatják Széchenyihegy állomás vasúti berendezéseit, így akár a legkisebbek is nyomtathatnak jegyet a jegykiadó számítógéppel, felpróbálhatják az egyenruhát, valamint kisfilmeket nézhetnek a mozikocsikban. Az iskolások hangosbemondóként bizonyíthatnak, betekinthetnek a váltókezelő munkájába, és az állomáson álló különvonaton valódi vasutas felszerelésekkel végezhetik a jegyvizsgáló teendőit.

Hangulat Junior
A Müpa évek óta sikeresen működő sorozata, a Hangulatkoncertek mintájára szerveződő, de kimondottan az iskolás korosztálynak szóló új ifjúsági sorozat a Hangulat Junior. Ezeken a szombat délutáni ingyenes hangversenyeken részben a Zeneakadémia Rendkívüli Tehetségek Előkészítő Tagozatának növendékei, részben a Zeneakadémia hallgatói adnak koncerteket. A műsorban moderátorként a növendékeket felkészítő tanárok is közreműködnek. Most vasárnap J. S. Bach, Mozart, Schumann, Liszt, Csajkovszkij, Rachmaninov, Debussy, Prokofjev, Weiner és Bartók zongoraművei hangzanak el.

Forrás: Szélforgó

Ez is tetszeni fog