Quantcast
Kezdőlap Ajánló Lite Ride közlekedésbiztonsági családi rendezvény lesz Újbudán október 22-én

Lite Ride közlekedésbiztonsági családi rendezvény lesz Újbudán október 22-én

pottyos

Átlagosan évente több, mint 20 000 ember szenved sérülést közúti közlekedési balesetek során Magyarországon, ezeknek jelentős része lakott területeken, városokban, falvakban következik be. Egy részük elkerülhető lenne, ha a közlekedők tisztában lennének a láthatóság fontosságával, ha magukévá tennék a „Végre látszol!” szlogen szellemiségét. A saját láthatóságunk, a másik közlekedő „meglátása” direkt és indirekt értelemben is fontos. Láthatónak kell lennünk és olykor belátónak másokkal szemben. Ennek jegyében szervezik meg 2016. október 22-én a közlekedésbiztonsági Lite Ride programot, amelyen bárki részt vehet Újbuda egyik frekventált helyén, a Feneketlen-tó mellett, az Edömér utcában.

Újbuda Önkormányzata elfogadhatatlannak tartja, hogy a kerületben évente több, mint 300 ember, köztük gyermekek, idősek – sérül meg, ezért partnereivel közösen igyekszik tenni a biztonság növeléséért. A szervezők, azaz Újbuda Önkormányzata, a KTI Közlekedéstudományi Intézet az Országos Balesetmegelőzési Bizottság és az XI. kerületi Rendőrkapitányság közös célja, hogy minél többekben tudatosodjon a biztonság igénye, minél többen tudják, hogy ők maguk mit tehetnek a saját és mások biztonságáért, s lehetőleg mindenki legyen „látó és látható”!

Az esemény fővédnöke, Dr. Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere, védnökei pedig Király Nóra és Dr. Molnár László alpolgármesterek.

Az ingyenes programok 2016. október 22-én délután 2 órától várják a kicsiket és nagyokat egyaránt: lesz miniKRESZ pálya, kerékpáros ügyességi pálya, mopedszimulátoros verseny, kerékpár-átvizsgálás, kerékpár-szerelő gyorstalpaló, elsősegélysátor, részegszemüveg és kreatív foglalkoztató, ovis közlekedési tanszőnyeg, rendőrségi bemutató, a színpadon pedig bábszínház előadás és a Handabanda együttes szórakoztatja majd a közönséget.

A balesetek egy része már azzal elkerülhető, ha az autósok, motorosok, kerékpárosok és gyalogosok is megfelelően kivilágítva, láthatóan közlekednek.

Kifejezetten ezt üzeni majd a rendezvény záróakkordja, a „Fényparádé-Fénybe öltözöttek felvonulása”, ahová a szervezők mindenkit a legkreatívabb módon kivilágítva várnak. A fénylő karkötőktől kezdve a fejlámpákig, a fényvisszaverő dzsekik és mellények használatán keresztül az ledes babakocsikig bármivel vonulhatnak a résztvevők, a lényeg, hogy jól látszódjanak, figyelem felkeltőek legyenek.

Program-ismertető

Időpont és helyszín: 2016. október 22. délután 14.00-tól, Budapest XI. kerület, Edömér utca (Parkszínpad mellett)
14.00-19.00 Folyamatos programok: miniKRESZ-park, kerékpáros ügyességi pálya, biztonsági öv szimulátor, részegszemüveg, BRINGAMAX – kerékpár átvizsgálás, óvodai közlekedésbiztonsági foglalkozás terepszőnyegen, kreatív foglalkoztató sarok, mopedszimulátoros verseny, TrafficGames, KRESZ-próba, közlekedésbiztonsági kisfilmek vetítése, elsősegélynyújtási ismeretek, Látni és látszani! – látásvizsgálat, Green-box fotózás, BRFK XI. kerületi Rendőrkapitányság rendőrségi bemutató, KRESZ SULI, BKK foglalkoztató sátor
15.00-16.00 Bábszínház a színpadon
16.00-17.00 Handabanda koncert a színpadon
18.00-18.30 Fénykarnevál- Fénybe öltözöttek felvonulása, majd fényszínház

Ez is tetszeni fog