Quantcast
Kezdőlap Ajánló LÜK – Játszva leszel okosabb

LÜK – Játszva leszel okosabb

pottyos

Mi ez?
A L(ogika) Ü(gyesség) K(itartás) Európa legnagyobb múltra visszatekintő fejlesztő termékcsaládja. 50 év pedagógiai tapasztalatára építő, játékos készségfejlesztő rendszer, mely egyesíti magában a játszva tanulás önfeledt örömét és gyors eredményét. Kompromisszummentes megoldást jelent az igényes készségfejlesztő játékot kereső családok számára. A tanuláshoz legfontosabb képességeket fejleszti: megfigyelés, összpontosítás, kitartás, problémamegoldó gondolkodás.

Miért hasznos?
A nyolcvanas évek óta egyre több kutatás bizonyítja, mennyire meghatározóak a későbbi tanulási képességek szempontjából az első néhány évben szerzett tanulási élmények, ezért a szülők mind nagyobb része kezeli hangsúlyosan már az óvoda előtt és alatt is gyermeke játékos fejlesztését. A kicsiket érő számtalan hatás mellett fontos szempont számukra, hogy a tanulás természetes, játékos formában, mintegy észrevétlenül történjék. Mindezt együtt biztosítja az óvodásoknak és iskolásoknak egyaránt ideális LÜK termékcsalád 3 és 14 éves kor között. A LÜK a legfontosabb képességeket fejleszti, óvodásoknak és iskolásoknak egyaránt ideális eszköz.

– Segítségével az óvoda játékossága továbbvihető az iskolai oktatásba.
– Játékba bújtatott tanulást biztosít.
– A visszahúzódóbb gyerekeket is motiválja, mert a kicsi önállóan ellenőrizheti tudását, és korrigálhatja az esetleges hibát, így csökken a kudarcélmény és a frusztráció.
– Az egyénileg végezhető ismétlések stabil tudást, biztonságérzetet nyújtanak.
– Egyéni vagy csoportos felhasználása is lehetséges.

Hogy kell használni?
A játék egy önellenőrzést segítő biztonságos, kemény műanyag ellenőrzőtáblából, az ún. LÜK OKOSTÁBLÁ-ból (hat, illetve az iskolásoknak tizenkét műanyag lapocska) és a hozzá választható, több mint 100, különböző témájú füzetből áll. A tábla egyszeri megvásárlása után szabadon válogathatnak a legkülönfélébb tematikájú füzetekből a gyermek érdeklődésének, fejlesztési igényeinek függvényében. A 24–32 oldalas füzetek egyszerű, következetes, könnyen követhető felépítésükkel a készségfejlesztés ideális eszközei.
    
Kinek mit?

BambinoLÜK – a legkisebbeknek
Az óvodáskorú gyerekeket ötéves korukig a manipuláció öröme mozgatja leginkább – mindent megfognak, minden cselekvést vagy cselekvéssorozatot fáradhatatlanul ismételnek, az ismétlés által tanulnak, ez jelenti számukra az örömöt, és erősíti biztonságérzetüket is. Fontos időszak ez a szem–kéz koordináció és az ujjak finom mozgásainak – a későbbi íráshoz és olvasáshoz szükséges adottságok – fejlődése szempontjából. Mindezek ismeretében fejlesztették ki a BambinoLÜK termékcsaládot. A gyorsan megoldható, egyre nehezedő feladatok egyidejűleg fejlesztik a gyerekek logikai készségét, szókincsét, tér- és időbeli, ok-okozati összefüggések felismerését, illetve a műanyag lapocskákkal történő játék biztosítja a kézügyesség fejlesztését.
PocketLÜK – mikor érünk már oda?

A műanyag táblára rögzített cserélhető füzetke feladatait a műanyag vázon levő kis karok segítségével oldhatja meg a gyermek és ellenőrizheti azok helyességét. A zsebnyi méretű, 24 oldalnyi szórakoztató feladat hasznos és okos társ lehet utazáskor, várakozáskor.

MiniLÜK – játszva is lehet
A LÜK termékcsalád a német nyelvterület közoktatásában elterjedt oktatási segédeszköz, az oktatás szerves részeként intézményesült az elmúlt évtizedekben. A magyar pedagógusok közreműködésével készülő fejlesztőfüzetek – több mint százféle LÜK füzet kapható – az új Nemzeti Alaptanterv szerinti követelmények figyelembevételével dolgozzák fel az anyanyelv, a matematika, az idegen nyelv témaköreit, illetve kínálnak rengeteg ötletes logikai, koncentrációfejlesztő feladatot, iskolai tananyaghoz kapcsolódó segédletet, játékot.

Ezek egyben tematikus foglalkoztató kiadványok, rejtvényfüzetek – tantárgyhoz kapcsolódóan is –, melyekkel megoldható a tanórai differenciálás, színesíthető a napközis foglalkozás, és játékká válik az otthoni gyakorlás.

Legfontosabb jellemzőjük a kompetenciaközpontúság, ami a gyerekek különböző adottságait és a pedagógusok eltérő igényeit egyidejűleg szolgálja.
– Osztályonként és tantárgyanként elérhető feladatsorok.
– Részképességeket fejleszt.
– Egyéni vagy csoportos felhasználása is lehetséges.
– Otthoni és iskolai gyakorlásra egyaránt alkalmas.
– A szabályok egyszerűek, gyorsan megtanulhatóak.
– A feladatok fokozatosan nehezednek.
– Jól hasznosítható a differenciált oktatásban is, a különböző nehézségi szintű feladatok variálásával.

ORSZÁGOS LÜK-bajnokság
Évről évre mintegy 10.000 kisiskolás vesz részt a LÜK-bajnokságon, mely országszerte minden általános iskolában meghirdetésre kerül.

Ez is tetszeni fog