Quantcast
Kezdőlap EgészségJó, ha tudod.. Miért van tele az internet ezzel az anyatejes fotóval?

Miért van tele az internet ezzel az anyatejes fotóval?

pottyos

A szoptatós képek egy ideje téma már: mindenki érez valahogy azzal kapcsolatban, ha egy kismama nyilvános téren szoptatja a gyerekét. Eddig viszont még senki nem fotózta le az anyatejet magát. Pedig nem semmi!

A fenti képet egy arkansasi anyuka posztolta a Facebook-on, mert szerette volna megmutatni a felfedezését: az egyik zacskót egy este, a másik zacskót másnap reggel fejte, és elképesztő a különbség, hogy mennyire más színű a két zacskó.

És az okot is leírta.

Reggel ugyanis a lánya megfázással ébredt, tüsszögött, el volt dugulva az orra. Ekkor “keletkezett” ez a sokkal krémesebb állagú anyatej, amely a színe alapján is úgy néz ki, mint a leukocitában gazdag anyatej, ami jellemzően szülés előtt kezd el termelődni.

Egy tanulmány szerint az anyatej változik, annak megfelelően, hogy minél inkább kiszolgálja a gyerek igényét. Úgy alakul az összetétele, hogy a gyerek aktuális szükségleteit elégítse ki. Amiből éppen hiány van, azt kompenzálja.

Nos, ez a teszt igazolja ezt a feltevést. Az anyuka teje megváltozott, amikor gyereke megfázott, több lett benne az olyan anyag, amire a gyereknek adott pillanatban szüksége volt.

Nem semmi az anya és az emberi test működése, igaz? Gyakorlatilag minden reggel egyedi milkshake-et készít a szervezeted a gyerekednek!

Forrás: mindbodygreen.com

Ez is tetszeni fog