Quantcast
Kezdőlap Ajánló Nagy farsangi programajánló

Nagy farsangi programajánló

pottyos

„Szól a Csóka: / -Varjú Vendel! / Holnap bál lesz, / ne feledd el! / Diszkógöncben / vagy frakkban, / légy ott, hiszen / farsang van; / fürge szárnyán / mókát szállít / január. / Ám a Varjú / ennyit mond csak: / -Kár, kár, kár. / Végül persze / elmegy Vendel, / polkázik a / verebekkel, / tangózik a / sirállyal, / mulatatja / vidám dal. / S mikor farsang / farkát / húzza / február / így szól Vendel: / -Kár, hogy elmúlt, / kár, kár, kár!”  Gyárfás Endre: Varjúfarsang-Kárkarnevál
Ti se maradjatok le a legeslegutolsó farsangi mulatságokról, válogassatok kedvetekre farsang farka ajánlónkból, amelyben most 10 programot gyűjöttünk össze.

Farsangi Fánkfesztivál
Első alkalommal rendezik meg idén az Allée melletti Kőrösy József utcában a Farsangi Fánkfesztivált. A három napos rendezvényen több mint 50 hagyományos és kevésbé hagyományos fánkot kóstolhattok, de lesznke egyéb hagyományos farsangi ételek és italok is. A rendezvényre élő fánkkészítéssel, ingyenes családi programokkal és farsangi mulattsággal is készülnek.

Szentendrei Farsangfarka Fesztivál
Szintén újonc a farsangi fesztiválok területén a Szentendrei Farsangfarka Fesztivál. A városi kutlurális központ hagyományteremtő szándékkal rendezi meg a rendezvényt a Fő téren. Izgalmas kültéri dekorációval, tűzkosarakkal, hőgombákkal, hangulatosan terített asztalokkal teremtenek majd otthonos melegséget. Szombaton egész napos programokkal, vasárnap pedig délutáni eseményekkel várják az újdonságra éhes közönséget.

Farsangi mesevadászat
Meseország királyát különös kór támadta meg. Elkezdett felejteni. Három mese fontos szereplője már ki is hullott az emlékei közül, és így azok a mesék már nem is mesék, hanem kurta-furcsa történetek csupán. Van még egy mód, hogy megmentsük ezeket a meséket. Farsang farkán, ha elég sokan összegyűlnek a könyvtárban kalózok, királylányok,  lovagok vagy pókemberek, és felfejtik a rejtvényeket, akkor a mesék megmenekülhetnek a feledéstől!

Velencei Karnevál
Ha az olasz Velencébe nem jutottatok el idén, menjetek el a magyarba, ahol reneszánsz karneváli hangulat vár a középkori ruhába bújtatott Korzón. A bejáratnál artisták szórakoztatják a járókelőket, a karzaton vidám nevetés jelzi, hogy éppen gyerekprogramok zajlanak, s mindehhez  az udvari zenészek muzsikája adja a hátteret. A sok vidám program végeztével pedig elégethetitek a télboszorkát, elűzve ezzel a tél minden baljós árnyát.

Farsang a Kuflikkal
Ismeritek a kuflikat, ugye? Zödön, Fityirc, Pofánka mind a Bartók Béla úti  Pagonyba készülődnek, hogy ezen a szombaton együtt farsangoljanak veletek! Vár benneteket a szerző, Dániel András, aki mesél, vetít és dedikál. Lesz kufliálarc-készítés, papírkufli-öltöztetés, arcfestés, tánc és jelmezes felvonulás is. A délutánt és a telet pedig egy közös KUFLI-VETÍTÉSSEL búcsúztathatjátok.

Téltemetés a Wekerlén
11. alkalommal kerül megrendezésre a Wekerletelep egyik legnépszerűbb hagyományőrző rendezvénye, a Téltemetés. A program szombaton 16 órakor kezdődik a Wekerlei Kultúrházban, ahol a családok különböző zajkeltő eszközöket, népi hangszereket, kiszebábokat készíthetnek. Innen a résztvevők a Kós Károly térre vonulnak, ahol 18 órakor gyújtják meg a máglyát, melyen – a jelenlévők nagy örömére – a gondokkal együtt elégetik a kiszebabát.

Farsangi forgatag a Vajdahunyadvárban
A Magyar Mezőgazdasági Múzeumban fergeteges programokkal, zenével és finomságokkal űzhetitek el idén a telet.
Tárlatvezetések, kézműves foglalkozások, előadások, mesejáték, népi játszóház, koccintással egybekötött „pincetúra” és jelmezes mulatság, azaz jobbanál jobb programok egész sora zajlik a hétvégén.  És ez még nem minden: a belépőjegy mellé forralt bor jár a felnőtteknek és arcfestés a gyerekeknek.

Farsangi Kölyöknap a Nemzeti Színházban
A Nemzeti Színház folytatja a családoknak szóló ingyenes programjait. Február 26-án, vasárnap délelőtt kézműves foglalkozások várják az érdeklődőket, makettet lehet készíteni, Csodaceruza színező füzetekbe rajzolhatnak és mézeskalácsot díszíthetnek az ügyeskezűek. 11 órától Leopold születésnapja címmel zenés mesejátékot láthattok, 12 órától pedig a Tamariska Gyermek Táncegyüttes farsangi előadását nézhetitek meg, amit táncház is követ.

Farsangi családi délelőtt a múzeumban
Kövessétek Árgyélus királyfit szerelemkereső útján. Miközben megismerkedtek az egyik leggyönyörűbb tündérmesével, kiderül, milyen egyszerűen lehet bábot készíteni, hogyan működik az árnyszínpad és mi kell ahhoz, hogy elvarázsoljuk magunkat a játékok birodalmába. Az Égigérő Színház (Kállai Ibolya, Szerémi Lotti, Körömi Gábor) várja játszótársait erre a délelőttre a Petőfi Irodalmi Múzeumba.

Farsang a Várkert Bazárban
Télbúcsúztató mulatságra és jótékonysági fánksütésre várnak mindenkit február 26-án, vasárnap délután a Várkert Bazárban. Koncert, rock&roll party, tűzzsonglőrök, jótékonysági fánksütés, street food, kürtöskalács, kenyérlángos, maszkabál, gólyalábasok, fotószalon és jelmeztár Buda egyik legszínesebb télbúcsúztatóján. A család minden tagja talál itt izgalmas programot, s mindezt ingyenesen élvezhetitek.

Forrás: Szélforgó

Ez is tetszeni fog