Quantcast

Nosiboo orrszívó

pottyos

Nosiboo, forma és funkció egy egészségügyi termékben

 Nosiboo, forma és funkció egy egészségügyi termékben

A kis gyerekeknél nagy gondot jelenthet, hogy egy-egy megfázás vagy betegség esetén még nem tudják megfelelően kifújni az orrukat. A szövődmények elkerülése érdekében a szülők régóta különböző orrszívókat használnak. Az orrszívás sajnos egészen eddig kész gyötrelem és küzdelem volt a különböző, a piacon eddig árusított eszközökkel, de ezen változtat a legújabb magyar start-up, a Nosiboo. Akik szeretnék az orrszívást játékká tenni, akik szeretnék egy formatervezett, gyerekbarát, hazai fejlesztésű és tervezésű géppel végezni, azok most jól figyelnek, hiszen a most következő Nosiboo pont ilyen!

Nosiboo colours JPG

Porszívó? Kézi orrszívó?

A kézi erővel vagy éppen szájjal működő orrszívók sokszor nem hatékonyak. A porszívóra szerelhető verziókkal a leggyakoribb probléma, hogy a szívás erőssége a legtöbb esetben nem szabályozható megfelelően. De a porszívós változatnál az sem egy elhanyagolható tény, hogy egy olyan náthás időszakban, mint az ősz és a tél, kettő vagy több gyerek esetén bizony előfordul: a porszívó állandó kiegészítője lesz a nappalinak. Ki akarna folyton egy ormótlan háztartási eszközt kerülgetni a családi élet legfontosabb színterén? És mi a helyzet nyaralás esetén, ha akkor lesz beteg a gyerek, ki az, aki porszívót visz magával a pihenésre? Arról pedig nem is szólva, hogy a hangos géppel történő váladékeltávolítás kész küzdelem a kicsikkel, akik sokszor félnek a zúgó porszívótól. De azt már ne is firtassuk, hogy mi lesz a porszívó csövében eltűnő váladék sorsa?

Nosiboo Colibri 01 JPG

Igény a tökéletes orrszívóra

Ahogyan más kisgyermekes szülők, ezekkel a problémákkal szembesült két pécsi apuka is, Streitmann Walter és Mátrabérci Zsolt, akik nem elégedtek meg félmegoldásokkal. A belsőépítészettel, designnal foglalkozó céget vezető mérnökök gondoltak egy nagyot, és belevágtak egy hatalmas projektbe, aminek végeredményeképpen két évvel később megszületett a Nosiboo, a gyerekbarát, design orrszívó.

AV4W0013 2

Játékos formatervezés

Nem hétköznapi a design világában, itthon pedig szinte egyáltalán nem, hogy a tervezés során akkora figyelmet fordítsanak egy egészségügyi termék formájára, mint a Nosiboo esetében. Az ötlettel előrukkoló két pécsi apuka egy Red Dot Design díjas csapatot kért fel a munkára, hiszen már az első pillanattól kezdve tudták: a forma ebben az esetben legalább annyira fontos, mint a funkció.
A Co&Co Communication formatervezői által megálmodott termék szeptember 19-én debütált Kölnben a ‘Kind + Jugend’ expón, a világ egyik legjelentősebb baba-mama szakvásárán, ahol hatalmas sikert aratott. Persze a végfelhasználók véleménye mindennél fontosabb, és örömmel jelentjük, ott is sikereket értünk el: a Nosiboo játékos, kedves formájának hála egy perc alatt szívükbe zárták a csemeték. A kék és pink színben kapható Nosiboo egy mackót formál – akár játéknak is nézhetnénk.

Our story 01 JPG

Funkció szakvéleménnyel

A két apuka természetesen fül-orr-gégész szakorvosokat is bevont a tervezésbe: „35 éves fül-orr-gégészeti praxisom tapasztalatai alapján úgy gondolom, az orrszívással sokkal gyorsabban gyógyul meg a kialakult betegség” – mondja a témával kapcsolatban a projektben részt vevő szakember, Dr. Hárságyi Erzsébet.

A Nosiboo a széles skálán állítható erősségének köszönhetően a csecsemőktől kezdve egészen óvodás korig használható. Az orrszívók közül egyedülállóan, az arcüregből és a rostasejtek felől is képes eltávolítani a váladékot, ami a betegségek megelőzésében kulcsfontosságú. Ezen kívül fontos, hogy az ergonomikus, könnyen tisztítható Colibri szipkának hála a szülő nem tud orrnyálkahártya-duzzanatot okozni a szívással.

A Nosiboo tehát méltán tekinthető az egyik legfrissebb hazai start-upnak, ami ráadásul a legtöbb ilyen projekttel ellentétben nem is informatikai jellegű, hiszen egy használati tárgyat hozott létre. A Nosiboo még számos lehetőséget tartogat, amelyekkel már jövőre előrukkolnak a termék alkotói.

 

www.nosiboo.hu

 

Ez is tetszeni fog