Quantcast
Kezdőlap Ajánló Nyílt nap a Borarti Alkotó Tér és Műhelyben

Nyílt nap a Borarti Alkotó Tér és Műhelyben

pottyos

Május 8-án egész nap nyitott műhellyel várja a Borarti a Budaörs Fesztivál keretében a kicsiket és nagyokat egy közös alkotásra, hogy megtapasztaljátok milyen is a szabad alkotás. Alkotni jó, együtt alkotni csoda! Gyere és légy részese ennek.

 

borarti 01Május 8-án egész nap nyitott műhellyel várja a Borarti a Budaörs Fesztivál keretében a kicsiket és nagyokat egy közös alkotásra, hogy megtapasztaljátok milyen is a szabad alkotás. Alkotni jó, együtt alkotni csoda! Gyere és légy részese ennek.

A BORARTI ALKOTÓ TÉR koncepcióját az örömteli alkotás és a gyermekkori önkifejezés fontosságának tükrében álmodták meg a szervezők. Egyik céljuk egy olyan alkotó tér megalkotása, ahol a gyerekek a bennük természetesen meglévő kreativitásukat élhetik ki. Ehhez az önkifejezéshez megfelelő és inspiráló teret és jó minőségű eszközök palettáját nyújtják. A térnek sokféle célja és funkciója van.

Itt a művészet eszközeivel saját hétköznapi élet helyzeteikkel, a bennük rejlő örömöket és feszültségeket is „papírra tudják vetni”. Itt gyerekek és szüleik is együtt lehetőséget kapnak átélni a szabad alkotás élményét, ahol a résztvevők örök életre szóló élményeket szereznek és ezt a további életükben is hasznosítani tudják.

Módszerük a szabad alkotást, mint munkafolyamatot is tanítja a gyerekeknek, hogy használhassák a bennük leképeződő világot, tervezzenek, próbálkozzanak és kifejezhessenek.
Az alkotó tér maga, mint inspiráló közeg szerepel az alkotás folyamatában. Lehetőség szerint nincsenek megadott minták, sablonok, mert úgy gondolják, ez a fajta szemlélet sokkal több ötletet, gondolatot és kritikát hoz ki a gyerekek fejéből.

A Borarti Alkotó Tér környezettudatos tér. Alapanyagaik kiválasztásánál, és a foglalkozások tematikájának kialakításakor is a környezettudatos szemlélet az egyik legfőbb mozgatórugó. Megmutatják a gyerekeknek és szüleiknek, hogy a környezetünkben fellelhető egyszerű anyagok sokszor mekkora lehetőséget rejtenek az alkotásra.

Facebook-esemény.

Ez is tetszeni fog