Quantcast
Kezdőlap Ajánló Párosan szép az élet

Párosan szép az élet

pottyos

Bár a közelgő szerelmesek napja nem kifejezetten családi ünnep, idén úgy döntöttünk, hogy mi is megemlékezünk róla és ezen a héten Valentin nap alkalmából minden programból egyből kettőt ajánlunk a figyelmetekbe.

Hal vagy sertés?
Budapesten ezen a hétvégén két gasztronómiai fesztivál is zajlik majd. A hagyományosabb ételek kedvelőit a Szabadság térre várják a Mangalica Fesztiválra, ahol a remek ételek mellett színpadi programok is színesítik az eseményt. Szombat délelőtt például fellép az Iszkiri gyerekzenekar, vasárnap pedig a Cimbaliband húzza a jóebédhezszólanótát. A vajdahunyadvári Halfesztivált sem érdemes kihagyni, hiszen számos új halfajtát, ízvilágot és elkészítési módot ismerhetünk meg, ami akár még a haltól ódzkodó családtagok „megtérítésében” is segíthet.

Vasútmodellek és Legó-város
A modellvasutak és a legapróbb részletekig megépített Legó-városok kedvelőire is jó idők járnak ezekben a napokban. Az 1-es Villamos Klub Pestújhelyen rendez kiállítást. A Legó-városban igazi különlegességgel, egysínű vasúttal találkozhattok, de felépítik a kalózbirodalmat és a vadnyugati várost is. A kisebbek számára irányítható H0-s vasút és tologatható Thomas vonat, valamint favonat lesz. A másik helyszínen, a budafoki Klauzálházban rendezett kiállítás újdonsága a dinóvilág, amely egy 61 méteres terepasztal részét képezi majd. A kicsiket itt 1500 darabos favonatos játszóház várja.

Farsangi készülődés a múzeumban
Ezen a hétvégén két múzeumban is farsangi készülődéssel telik a szombat délelőtt. A Műcsarnokban Cibere lovag és Sódar herceg találkozik párviadalon, majd a győztes megünneplésére farsangi mulatságot szerveznek, melyre hivatalos erdő-mező, falu-város apraja-nagyja. Ti pedig segíthettek elkészíteni farsangi öltözékülket. A program múzeumi belépővel látogatható, 7 év alattiaknak ingyenes. A Nemzeti Galériában farsangi álarcokat és kiegészítőket készíthettek, valamint játékos tárlatvezetésen is részt vehettek. A programon programjegy megváltásával lehet részt venni.

A zene mindenkié
Természetesen a zene sem maradhat ki a Valentin-napi páros ajánlónkból. Február 11-én, szombaton a népzene ünnepe alkalmából nem csupán nagyszabású gálaműsort rendez a Müpa, de délután remek családi programmal is várják a látogatókat. Bognár Szilvia és zenekara ad ingyenes koncertet Titoktok címmel, amely 16.30-kor kezdődik az Üvegteremben. Február 12-én, vasárnap a Kondor Béla Közösségi Házba várja Zelinka Tamás művésztanár és a Dohnányi Ernő Zeneiskola növendékei az óvodásokat és kisiskolásokat farsangi Csoki Koncertre, amely ez alkalommal szintén ingyenes lesz.

Színház kicsiknek és kicsit nagyobbaknak
Mivel a legkönnyebben az óvodás korosztálynak találni jobbnál-jobb színházi programokat, ezen a héten két olyan előadást ajánlunk figyelmetekbe, amely az eggyel kisebb, azaz bölcsis, illetve az eggyel nagyobb, azaz kisiskolás gyerekeket szólítja meg. Vasárnap a Jurányiban nézhtetitek meg a HoppArt Társulat A csúnya kacsa előadását, amely olyan kérdéseket boncolgat, mint „mit tehet egy kacsa, ha másnak születik, mint a többiek vagy nem találja a helyét a vilgában”? Hétfő délelőtt a legkisebbeket várja a Vaskakas Bábszínház egy fergeteges macibálra a Klebelsberg Kulturkúriába.

Forrás: Szélforgó

Ez is tetszeni fog