Quantcast
Kezdőlap Ajánló Programajánló 2016. december 7-13.

Programajánló 2016. december 7-13.

pottyos

Két héttel az év sokak számára legnagyobb ünnepe előtt szinte minden a karácsonyról szól. A menütervezés, a bevásárlás, az ajándékkeresés nem minden esetben a legpihentetőbb elfoglaltság, de ha a sok szaladgálás mellett beterveztek egy-egy vidám családi délelőttöt vagy délutánt, talán a „kötelező” feladatok is könnyebben mennek majd. Heti ajánlónkban most is számos olyan helyszínt ajánlunk, ahol kicsik-nagyok jól érezhetik magukat.

Nem szeretnétek nagypapának még egy nyakkendőt, nagymamának virágos edényfogót venni? Inkább valami egyedi ajándékot készítenétek, de nincs ötletetek? Akkor jó hírünk van, mert még két hétvégén keresztül izgalmas és ingyenes kézműves programokkal vár a Family Center Kőbánya, ahol nemcsak a gyerekek mutathatják meg kreativitásukat, de a szülők is becsatlakozhatnak. Karácsonyfadísz, egyedi hűtőmágnes, álomfogó készítés és még sok különlegesség várja az egész családot. Látogassatok el ti is a Family Centerbe és hangolódjatok itt a karácsonyra. A programon szombaton és vasárnap 10:00 és 18:00 óra között vehettek részt.

Amennyiben az adventi időszak néphagyományairól szeretnétek többet megtudni, keresve sem találhattok jobb helyet a Néprajzi Múzeumnál. A szombati családi nap programján lesz zenés családi tárlatvezetés a Betlehem „nagy dolgok a jászolnál történnek” című kiállításban, részt vehettek regölésen, egy rendhagyó workshop keretében elkészíthetitek a Néprajzi Múzeum nagyméretű, megvilágítható betlehemét, otthon is használható dekorációnak készíthettek, sőt karácsonyi kekszrecepteket is megismerhettek. Kedvezményes programjegy, mellyel a Múzeum állandó és időszaki kiállításait is megtekinthetik: 700 Ft/fő.

Természetesen nem feledkezhetünk meg a Luca-napról sem. Otthon ültethettek búzát, ami karácsony tájára fog kizöldellni, vagy ha ügyes barkácsolók vagytok a lucaszék készítésével is megpróbálkozhattok, hogy megtudjátok, ki boszorkány a környéken. Ha inkább külsős programra vágytok, akkor a Marczibányi téren Luca-napi forgatagon vehettek részt, ahol a meghívott vendég Dánia lesz. A Mechwart-ligeti adventi vasárnapon felelevenítik majd a boszorkák táncát, lesz lucázás és Luca-napi varázslat Mollinivel. December 13-án, kedden pedig a Platán Könyvtár vár Luca-napi macskás délutánnal és kisállat simogatóval.

Ha az ünnep előtti őrületben még a városból is elkívánkoztok, remek választás lehet a számotokra a szigetmonostori Rosinante Szálloda adventi gyereknapja. Az év egyik leghangulatosabb eseményén a házi finomságok mellett megújult gyerek- és felnőtt programokkal és élőzenével is készülnek. December 11-én vasárnap várják a gyermekeket és szüleiket, hiszen a programok mellett egész nap lesz kézműveskedés is, ahol apró ajándékokat készíthettek. Kerti kincskeresés, vásár, zene és lacipecsenyés stand is gondoskodik a gondtalan kikapcsolódásról. Az esemény ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges.

Ha amúgy is bejárnátok a karácsonyi vásárokat, időzítsétek úgy a látogatást, hogy valami jó programba is belecseppenjetek. Ezen a hétvégén vasárnap délelőtt a Városháza park fűtött Üvegházában Fabók Mancsi adja elő Ha betér az Égi Király című magyar népi betlehemes játékát. Ha vasárnap délután van szabadidőtök, akkor az Óbudai Advent színpadán örülhettek a mindig vidám Kárász Eszter és együttese az Eszter-lánc gyerekkoncertjének. Ha vasárnap Buda helyett Pesten jártok, akkor délután 4-től Százszorszép Bóbiska történetét nézhetitek meg a Horváth Mihály téren.

Forrás: Szélforgó

Ez is tetszeni fog