Quantcast
Kezdőlap Ajánló Programajánló december 16-18.

Programajánló december 16-18.

pottyos

Az advent utolsó hétvégéjére is szórakoztató, pihentető és hasznos családi programokat válogattunk nektek össze. Ha a várost járjátok, ingyenes gyerekkoncertek és bábelőadások közül szemezgethettek. Gyűjtöttünk egy csokor kézműves foglalkozást is, amelyeken ajándékot vagy karácsonyi díszeket készíthettek. Ezen kívül ellátogatunk Gödöllőre, az Elektrotechnikai Múzeumba és sokak kedvence, a vasútmodell kiállítás plusz egy télköszöntő fesztivál is helyet kapott e heti ajánlónkban.

Ingyenes koncertek és bábelőadások városszerteLassan zárnak a karácsonyi vásárok is, de még ezen az utolsó adventi hétvégén beleadnak apait-anyait és szuper családi programokkal kényeztetik a látogatókat. Rákosmentén a Fő téren szombaton 16 órakor a Kolompos együttes Kiskarácsony, nagykarácsony című műsorát nézhetitek meg. A Városháza parkban szombaton műsoron Mosó Masa mosodája, vasárnap pedig az Állatok nyelvén tudó juhász. A Horváth Mihály téren szombaton Paprika Jancsi, vasárnap a Bergengóc Zenegóc szórakoztatja a közönséget. Az Óbudai Advent programsorozatát hagyományosan vasárnap este a Kaláka Szabad-e bejönni ide Betlehemmel? című műsora zárja.

Karácsonyi kézműves készülődésHa még nem teljes az otthoni dekoráció vagy egy-egy családtagot saját kézzel készített ajándékkal szeretnétek meglepni, akkor a következő helyszíneket ajánljuk a figyelmetekbe. Péntek délután a Móricz Zsigmond Könyvtár Meseműhelyében karácsonyfadíszeket készíthettek. Szombat délelőtt a zuglói Cserepesházban egész délelőtt ingyenes kézműves foglalkozások várnak, a Mesemúzeumban pedig ezen a napon iparművész segít a gyerekeknek, akik szeretnék valami személyes ajándékkal meglepni szüleiket, nagyszüleiket. Vasárnap délelőtt a Csillaghegyi Közösségi Házban tudtok karácsonyi lakásdíszeket készíteni, délután pedig a Gólyában lehet ügyeskedni az Adventi sürgés-forgáson.

Adventi KastélynapokA karácsonyi csillogás hol is érvényesülhetne jobban, mint egy gyönyörű kastélyban? Ha ti sem rendelkeztek ünnepi fényekben pompázó főúri lakhellyel, akkor látogassatok el a hétvégén Gödöllőre, ahol immár 16. alkalommal rendezik meg a karácsony előtti utolsó hétvégén az Adventi Kastélynapokat. Számos ingyenes programot is élvezhettek, például szombat délután a Betlehemi éj előadást a Díszudvarban vagy vasárnap A Hóember ajándéka című bábelőadást. Egyes programok, mint az Erzsébet királyné cercle (azaz a királyné társalgása az egybegyűlt vendégekkel) múzeumi belépő megváltásával látogathatók. Az ünnepség mindkét napján lesz hagyományőrző betlehemezés, gyertyaöntés és mézeskalács készítés valamint téli finomságokat is kóstolhattok.

Karácsonyi gyereknap az Elektrotechnikai MúzeumbanA karácsonyra hangolva, tartalmas és izgalmas programokkal, múzeumpedagógiai foglalkozásokkal várják az érdeklődőket szombaton 10 és 16 óra között az Elektrotechnikai Múzeumban. A Gólyák 220 fölött elnevezésű kreatív foglalkozás során a gyerekek összeállítanak egy gólyafészek-magasító állvánnyal ellátott távvezeték oszlopot, amin keresztül megismerhetik az „alternatív gólya-fészkelőhely” megoldás kivitelezését a madarak védelme érdekében. Ezen kívül készíthetnek iránytűt vagy festett karácsonyi díszeket üvegfestő technikával, megismerhetik az egyszerű áramköröket és készíthetnek világító karácsonyfát is.

Vasútmodellek és Télköszöntő Fesztivál

A Vigyázó Sándor Művelődési Házban szombat-vasárnap kerül sor a Széchenyi Vasútmodellező Klub vasútmodell kiállítására és játszóházára. És hogy miért különleges ez az esemény a vasútmodell kiállítások sorában? A klub fő motívuma a villamos, s jelenleg ők büszkélkedhet hazánkban a leghosszabb ilyen jellegű terepasztallal és a legváltozatosabb villamos járműállománnyal. Tehát villamosrajongók: irány Rákoskeresztúr. Ha a modellezés nem a ti világotok, ajánljuk figyelmetekbe az erzsébetvárosi ERÖMŰVHÁZ ingyenes Télköszöntő Fesztiválját. A színes programban helyet kapott Pettson és Findusz, a Marcipán trió, de lesz táncbemutató és kézműveskedés is.

Forrás: Szélforgó

Ez is tetszeni fog