Quantcast
Kezdőlap Ajánló Programajánló december első hétvégéjére

Programajánló december első hétvégéjére

pottyos

Ha van két olyan hétvége az évben, amikor szinte minden család szervez valamilyen közös programot, akkor az a gyereknap és a Mikulás-hétvége. Ezen a héten azoknak szeretnénk segíteni, akiknek nem volt ideje vagy alkalma már hetekkel korábban lefoglalni a tökéletes programot. Ajánlónkban főként olyan lehetőségek közül válogathattok, amit akár az utolsó pillanatban is betervezhettek és nagy részük még ingyenes is.

Téli fesztivál a Krúdy-negyedben


Három helyszínen zajlanak a Krúdy-negyedbeli téli fesztivál programjai: a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban, az Óbudai Társaskörben és az Óbudai Népzenei Iskolában. A múzeumban mézeskalácssütés, fiákerezés, bohócműsor, tárlatvezetés, a társaskörben gyerekeknek szóló ragtime koncert, swing tanítás és Krúdy emlékműsor, a népzenei iskolában pedig énektanulás és kézműves foglalkozások várják a résztvevőket. A téli finomságokról a környék éttermei, a Kéhli Vendéglő, a Mókus Sörkert és Étterem, valamint az Óbudai Társaskör Kávézója gondoskodik. A programok, valamint ezen a napon a múzeum kiállításai ingyenesen látogathatók.

Tél-lét családi nap


Az ELTE Pszichológiai és Pedagógiai Karának valamint Természettudományi Karának hallgatói interaktív játékos programmal készülnek szombat délelőtt a Természettudományi Múzeumban. Itt megtudhatjátok majd, hogy milyenek voltak a mainál sokkal keményebb telek, amelyek évezredeken keresztül rengeteg faggyal, jéggel, hóval jártak. Tudtátok, hogy nem mindenki alszik téli álmot? Mit csinálnak azok, akiknek nem „forró”, hanem inkább „hideg lesz a talpa alatt a föld”? Miért meleg a bunda? Utánajárhattok annak is, hogy milyen változatos módon készülnek a növények és az állatok a télre. És mi emberek? Mit csináltunk régen és mit csinálunk ma a téli sötétség idején? A program múzeumi belépővel látogatható.

„Télapó itt van, hó a subája”


Ha havat nem is ígérhetünk erre a hétvégére, olyan helyeket igen, ahol tiszteletét teszi a Mikulás és cserébe nem kér mást, csak sok mosolygó gyereket. Ha Budán jártok, akkor a Várkert Bazárba érdemes ellátogatnotok vasárnap délután, mert három órától fergeteges és ingyenes Mikulás Show veszi kezdetét. A pesti Belvárosban a Gozsdu Udvarban várja a gyerekeket a Mikulás szombat délután ajándékokkal, játékkal és igazi rénszarvasokkal. Ha pedig az életben egyszer szeretnétek a nagypocakú helyett egy sportos Télapót látni, akkor az ingyenes Újpesti Jégpályán a helyetek, ahol szombat délután a Mikulással korizhattok.

Mikulás dalok a Puskin Kuckóban


A Puskin Kuckó Mikulás-hétvégéjéről természetesen idén sem hiányozhat a zene. Ezúttal egy fiatal énekes-gitáros duóra esett a választásuk. Lévai Tímea és Poppre Ádám A dalok a Mikulás zsákjából című műsorukat hozzák el vasárnap délelőtt a közönségnek. Az ünnepi énekek mellett nemrég megjelent lemezükről is felcsendülnek majd dalok, így a gyerekek megismerkedhetnek Gyuri kakassal, a mindig loholó Csacsi Csabival és Kócossal, a pulival. Facebook-játékunkon most 4 fős családi belépőt nyerhettek erre az eseményre. Ne feledjétek, hogy péntek délben soroslunk!

Adventi vasárnap a Duna-parton


Második állomásához érkezik a Nemzeti Színház Adventi Kölyöknapok sorozata most vasárnap. Ezen a hétvégén a Harlekin Bábszínház karácsonyi meséjét nézhetitek meg, déltől pedig a Misztrál együttes adventi gyerekműsorát élvezhetitek. A kézműves foglalkozások keretében lehetőség nyílik gyertyaöntésre, mézeskalács készítésre és papírmerítésre is. A Nemzeti Színháztól csak egy ugrás a Cifra palota a Müpában, ahol ezen a vasárnapon műsoron lesz betlehemes gyerekjáték és ünnepi koncert különböző népek karácsonyi dalaiból. A kisebbek szórakozását ezen kívül mesefoglalkozás, a nagyobbakét adventi naptár, koszorú és kopogtató készítő műhely szolgálja. Mindkét program ingyenes.

Ez is tetszeni fog