Quantcast
Kezdőlap Ajánló Programajánló október 13.

Programajánló október 13.

pottyos

Sajnos így októberben egyre rövidülnek a nappalok, ami egyrészt rossz, mert kevesebb időt tölthetünk a szabadban, de nézzük inkább a dolog pozitív oldalát! Mert mire is jó egy borús októberi nap? Például újra előkerülhetnek a tavasz óta a dobozukban unatkozó diafilmek, esténként mézédes sütőtököt vagy akár gesztenyét lehet sütni, és ismét el lehet menni a Budakeszi Vadaspark Éjszakai Kalandtúrájára.

Éjszakai Kalandtúra
Az immár rendszeresen megrendezésre kerülő Éjszakai Kalandtúra során a látogatók a Budakeszi Vadaspark szakvezetőinek segítségével nyerhetnek betekintést a park záróra utáni életébe. Egyes éjszakai életmódot folytató állatok napnyugta után lendülnek formába, s ha ti is szeretnétek meglesni, hogy esznek, isznak, játszanak, rohangálnak, arra egyetlen lehetőség az éjszakai túra, amit máskor nem hallható titokzatos neszek tesznek még izgalmasabbá. A túrára vigyetek magatokkal valamilyen világító eszközt (hogy milyet, annak csak a fantázia szab határt), de jól jön majd a meleg ital és a bélelt kabát is.

Margó Irodalmi Fesztivál
Idén nem csak a felnőttekhez szól a Margó Irodalmi Fesztivál, hiszen az október 15-16-i hétvégén napközben számos gyerek- és ifjúsági program is lesz. A kisebbekhez szól a Szuper napom van! című program: Csapody Kinga és Pásztohy Panka mesékkel és közös rajzolással várja a gyerekeket. Mester Kata, a BOOKR Kids Mesetár digitális könyveinek illusztrátora kézműves foglalkozást tart, Király Levente humoros, verses kutyasorolójának illusztrátora, Igor Lazin pedig rajzol a gyerekekkel. Az interaktív foglalkozások mellett felolvasószínház is lesz Roald Dahl Matilda című regényéből.

Terézvárosi Búcsú
A budapesti ősz elmaradhatatlan tartozéka az októberi Terézvárosi Búcsú. Az Eötvös és Szófia utcában zajló összművészeti fesztiválon minden korosztály megtalálja majd a neki tetsző programokat. Szombat reggel Novák Péter Tititá című zenés műsorával melegíti be a gyerekeket, majd a nap folyamán fellép még az Apacuka és a Tázló zenekar is. Vasárnap egész biztosan eljátssza a 100 Folk Celsius a Paff a bűvös sárkányt, délután pedig a Langaléta Garabonciások vásári bábjátéka szórakoztatja a nagyérdeműt. Ezen kívül lesz hangszerkészítő foglalkozás a Bélaműhellyel, a VSG Kamarabalett pedig babáknak szóló színdarabbal is készül.

Egy, két, há… Családi szombat a Ludwigban
A Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében rendezi meg a Ludwig Múzeum az Egy, két, há… elnevezésű családi szombatját, amelyre a megértési nehézséggel élő gyermekeket (Down-szindrómás, autista, oxigénhiánnyal született stb.) nevelő családokat is várják. A múzeum három szintjén, összesen nyolc helyszínen vehetnek részt a látogatók különféle foglalkozásokon. A nap folyamán megismerhetitek egy kicsit Lengyelországot, belekóstolhattok a nem is annyira egyszerű lengyel nyelvbe, papírházat készíthettek, elkalandozhattok a régi tárgyak világában, egyszóval sok-sok színes program vár titeket. A programra a belépés ingyenes.

A zongora – Ingyenes hangszerbemutató
A hangszerek világa – hangszerbemutató sorozat célja, hogy minden gyerek egészen kis korától kezdve, akár már 3 évesen, részese lehessen a klasszikus zenének. A zeneművek megismertetése, elmagyarázása, a hangszerek felépítése, a társművészetekbe való bevezetés mind interaktív módon, játékosan valósulnak meg a koncerteken, s a gyermek szinte észre sem veszi, hogy lassan-lassan részese lesz a zenének, a hangok világának. Ezen a hétvégén Balázs János zongoraművész mutatja be hangszerét a MOM Kulturális Központban. 10 órától az óvodás, 11:30-tól az iskolás korosztályt várják a játékos hangszerbemutatóra.

Forrás: Szélforgó

Ez is tetszeni fog