Quantcast
Kezdőlap Ajánló Programajánló október 5-11.

Programajánló október 5-11.

pottyos

A gyönyörű, napsugaras szeptember után, október meghozta a felhőket, az esőt és a szélviharokat. Bár szívünk szerint továbbra is azt javasoljuk, hogy annyi időt töltsetek a szabadban, amennyit csak lehet, nem árt felkészülni a zordabb napokra. Heti ajánlónkban ennek megfelelően ajánlunk szabadtéri fesztivált, de számos beltéri programot is.

Játékválasztó Családi Élménynap
Sokszor probléma, hogy megvesz a család egy társasjátékot és elriad a játékszabály elolvasása közben. Magához a játékhoz már el sem jutnak, a társasjáték pedig a szekrény mélyén végzi. Mindezt elkerülhetitek, ha vasárnap részt vesztek a Játékválasztó Családi Élménynapon, ahol 50 játékmester vár több, mint 200 különböző játékkal. A játékmesterek segítenek eligazodni a szabályok rengetegében, így biztosan mindenkinek élmény lesz a játék. A karácsonyfa alá pedig olyan társas kerül majd, amit kipróbáltatok, és elnyerte tetszéseteket.

Hahó a Puskin Kuckóban
Szeptember második felében újra indult az élet a kisgyerekes családok egyik kedvenc találkahelyén, a Puskin Kuckóban is. Vasárnap a Hahó együttes látogat el ide, Rózsi néni, sok a szatyor! című koncertműsorával. A négy fiatal apuka alkotta csapat szellemes, izgalmas szerzeményeket ír, melyek annyiban térnek el a hagyományosnak nevezhető gyerekzenéktől, hogy játékos, élvezetes formában megjelenik bennük a jelenkor kihívása is. E dalok a legkisebbek számára is segítenek megérteni a természetvédelem, a környezettudatosság és egymás elfogadásának fontosságát.

Országos Könyvtári Napok
Ezen a héten zajlanak az Országos Könyvtári Napok eseményei. A könyvtárak most is, mint minden évben, valamennyi korosztályra gondolva tervezték meg a hét eseményeit. A kicsiket számos helyen bábelőadásokkal várják, megnézhetik többek között Pom Pom meséit vagy A király nyulai című bábjátékot. A nagyobbaknak szóló események között van interaktív történelmi játszóház, bűvészműsor, kísérletek és programozás-bemutató. Október 9-én, a Könyves Vasárnapon több könyvtár is nyitva tart kedvezményes vagy ingyenes beiratkozási lehetőséggel és egyéb programokkal. A rendezvény eseményei ingyenesek.

Piros Lábos Fesztivál
Október 8-án Szigetmonostor macskaköves Fő utcáján porták ősrégi kapuit tárják szélesre, hogy a vendégek átélhessék, milyen is lehetett az illatos, fűszeres falusi élet. A nyitott porták mellett a katolikus és az református templomok kertje és a plébánia is helyszíne lesz a színes eseményeknek. A rendezvényen elfeledett receptek kelnek életre, a látogatók a szőlőpréselés, a must- és borkóstolás mellett gazdag zenés, színházi, irodalmi, gasztronómiai és gyerekprogramokra számíthatnak, valamint megismerkedhetnek monostori kötődésű művészek munkáival, és meseszép portékák közül válogathatnak a vásári forgatagban.

Erdők Hete
Október 3. és 9. között zajlik egy másik fontos eseménysorozat, az Erdők Hete, melynek jelmondata „Fedezd fel az erdőt az erdészekkel!” A vezetett túrák, terepi foglalkozások, játékos vetélkedők mellett erdei koncert, sportverseny, erdei nyílt nap és különféle akciók is színesítik a kínálatot. A programok az ország minden részén számos látogatót vonzanak. Mi most a Budapest környéki kínálatot ajánljuk figyelmetekbe. Katalinpusztán kalandos erdei kirándulás és méhészeti bemutató, Pákozdon arborétum-látogatás, Királyréten gombászás, Visegrádon pedig tanösvény bejárás várja a lelkes amatőr erdészeket.

Forrás: Szélforgó

Ez is tetszeni fog