Quantcast
Kezdőlap Ajánló Programajánló szeptember 14-20.

Programajánló szeptember 14-20.

pottyos

Ez a szeptember közepi hétvége nem mindennapi izgalmakat tartogat. Találkozhattok például valakivel, akire sok felnőtt büszke, és még több gyerek tekinti példaképének, együtt szállhattok a széllel és a szélben lengedező szebbnél szebb sárkányokkal az ország egyik legszebb kisvárosában, és ha ennyi jó hír nem lenne elég: az egyik legnépszerűbb édességünnep idén a Belvárosba költözik és ingyenesen lesz látogatható.

 

Ez a szeptember közepi hétvége nem mindennapi izgalmakat tartogat. Találkozhattok például valakivel, akire sok felnőtt büszke, és még több gyerek tekinti példaképének, együtt szállhattok a széllel és a szélben lengedező szebbnél szebb sárkányokkal az ország egyik legszebb kisvárosában, és ha ennyi jó hír nem lenne elég: az egyik legnépszerűbb édességünnep idén a Belvárosba költözik és ingyenesen lesz látogatható.

nagy sportagvalasztoBudapesti Nagy Sportágválasztó
Szeptember 16-17-én 100 sportágat felvonultatva, olimpiai közönségtalálkozóval várja látogatóit a XIX. Budapesti Nagy Sportágválasztó, a X. kerületi Merkapt Sportközpontban. A rendezvényen a megjelenő sportágakat díjmentesen lehet kipróbálni szakemberek, edzők instruálása mellett. A lényeg, hogy mindenki megtalálja a korának, testfelépítésének legmegfelelőbb sportágat. A rendezvényen a Riói Olimpia hőseivel is találkozhatnak az eseményre kilátogatók. Sokak kedvence és példaképe Hosszú Katinka szombaton délután 14 órától tart motivációs előadást az érdeklődőknek.

edes napokÉdes Napok
Az Édes Napok Budapest kétség kívül az év egyik legédesebb hétvégéje. Ami a korábbiakhoz hasonló lesz: szakmai és szórakoztató programokon kívül az ország legfinomabb édességeit kóstolhatjátok meg, ami más lesz: idén a Budai vár helyett a Belváros a helyszín, és a rendezvény ingyenes. Mehettek reggeli kávéra, streetfood ebédre, vagy akár délutáni csokizásra és sütizésre. Sok más mellett elleshetitek a francia csokihab készítésének fortélyait, megtudhatjátok, miként kell egyszerű, de ötletes tortadíszeket készíteni, és Bíró Eszter is vár mindenkit Raj Ráchel tortatervezővel a nagy Állati marcipánozásra.

zebegenyZebegényi Sárkányfesztivál
Idén hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Zebegényi Sárkányfesztivál, ahol a Börzsöny hegység vonulataira és a Duna éppen errefelé kanyarodó természetére 360 fokos panorámával körülölelve csodálkozhattok rá, ahol elengedhetitek a hétköznapok apró kis bosszúságait papírsárkánynak álcázva. A sárkányeregetésen kívül lehet majd gyönyörű és hasznos dolgokat beszerezni a design- és kézműves vásáron, a gyermekek interaktív meseelőadáson vehetnek részt, különböző készségfejlesztő játszóházakban ügyeskedhetnek, kergetőzhetnek a réten, festhetnek, agyagozhatnak. Lesznek különféle koncertek illetve zenés programok, családias hangulat, sok-sok kedves ember.

pottyoslabdaPöttyösLadba Családi Délelőtt

Danny Bain gyerekkoncerttel, ingyenes családi fotózással, játszósarokkal, arcfestéssel, csillám tetoválással, kreatív foglalkozásokkal és sok-sok más programmal és meglepetéssel várja idén ősszel is a gyerekeket és szüleiket szeptember 18-án vasárnap délelőtt a PöttyösLabda az Akvárium Klubba! Amíg a kicsik szórakoznak, a szülőket szakmai tanácsadás várja: gyógytornászoktól mozgásfejődéssel, mozgásterápiával és a kapcsolatban lehet tanácsot kérni. A vásári forgatagban is minden a gyerekekről szól, sőt a helyszínen családi menüvel várnak titeket, így ezen a vasárnapon a főzéssel sem kell bajlódni.

kulturalis orokseg napjaiKulturális Örökség Napjai

A Kulturális Örökség Napjai az Európa Tanács által 1984-ben indított Európai Örökség Napok rendezvénysorozat részeként indult el Magyarországon 1999-ben. A hétvége célja, hogy felhívja a nagyközönség figyelmét épített örökségünk szépségeire, egyben sérülékeny mivoltára. A felnőtteket vonzó programok mellett szerencsére idén is számos olyan helyszínt találunk, ahol a gyerekeket, családokat várják izgalmasa eseményekkel. A Ganz Ábrahám Öntödei Gyűjteményben alkotóműhellyel és tárlatvezetéssel örvendeztetik meg a betérőket, a Műszaki Tanulmánytárban a hajózás és fotózás történetébe pillanthattok be, a Rendőrmúzeum pedig késői nyitvatartással és extra programokkal készül.

Forrás: Szélforgó

Ez is tetszeni fog