Quantcast
Kezdőlap Ajánló Programajánló szeptember 28. – október 4.

Programajánló szeptember 28. – október 4.

pottyos

A hétvégére igazi napos, szüretelő, almaszedő idő ígérkezik. Ha azonban nincs szőlőtök vagy almáskertetek, ahol ezeket a remek elfoglaltságokat gyakorolni tudjátok, akkor olvasgassátok heti ajánlónkat és válogassatok belőle kedvetekre!

 

A hétvégére igazi napos, szüretelő, almaszedő idő ígérkezik. Ha azonban nincs szőlőtök vagy almáskertetek, ahol ezeket a remek elfoglaltságokat gyakorolni tudjátok, akkor olvasgassátok heti ajánlónkat és válogassatok belőle kedvetekre!

kutatok ejszakaja 2Az év egyik legizgalmasabb nagyszabású ingyenes programja a Kutatók Éjszakája, mely nevével ellentétben sok helyen már délután 4 órakor elkezdődik, és nem kutatókat, hanem gyerekeket, fiatalokat és családokat is várnak izgalmasnál izgalmasabb eseményekre. A cél a kutatói, természettudományos életpálya népszerűsítése, amit ugye nem lehet elég korán elkezdeni A legnépszerűbb regisztrációköteles programokra percek alatt elfogynak a helyek, de szerencsére így is több száz szabadon látogatható program vár rátok országszerte ezen a péntek estén.

muzumok oszi fesztivaljaJó napok járnak a művészetkedvelő családokra: a héten kezdődött a Múzeumok Őszi Fesztiválja, melynek keretében egészen november 13-ig várnak mindenkit változatos programokkal a budapesti és vidéki múzeumok. Az első hétvége kínálatából most az Aquincumi Múzeumban megrendezésre kerülő Barbár családi napot emelnénk ki, mely során azokkal a népekkel ismerkedhetnek meg a látogatók, akik a rómaiakkal valamiféle – akár baráti, akár ellenséges – kapcsolatban álltak. A múzeum romkertjét kelta és germán harcosok, kézművesek népesítik be, akik bepillantást engednek a mindennapi életükbe.

 

pagonyfesztAz ország legnépszerűbb gyerekkönyvesbolt hálózata, a Pagony idén ünnepli 15. születésnapját, s ennek örömére nagyszabású szülinapi fesztivált rendeznek szombaton a Petőfi Irodalmi Múzeumban. Hogy mivel készülnek? Gryllus Vilmostól szülinapi koncerttel, rengeteg új könyvvel és fergeteges rajzfilm premierekkel. A nap folyamán kedvenc szerzőitekkel és illusztrátoraitokkal is találkozhattok és a 15 állomásból álló feladványtúra során segítségükkel saját Pagony Könyvetek is elkészíthetitek. A legkisebbeket se hagyjátok otthon, hiszen az ünnepségen tiszteletüket teszik a Kuflik és a varázslatos Hoppik is!

barbar csaladi napA művészetek mellett ezen a héten főszerep jut az állatoknak is, hisz az október 4-ei Állatok Világnapja alkalmából több helyszínen állatos programok is várnak rátok. A világnap eredete Assisi Szent Ferenchez, az állatok védőszentjéhez vezethető vissza, akinek október 4. az ünnepnapja. A Rex Állatsziget ingyenes rendezvénnyel készül már most hétvégén. Bemutatókkal, gyerekprogramokkal, kutyaszépségversennyel, tombolával és dobkoncerttel örvendeztetik meg a látogatókat szombaton. És ki tudja, talán egy új családtaggal is?

allatszeretet fesztivalNapra pontosan az Állatok Világnapján, október 4-én, kedden indul a Fővárosi Állat- és Növénykert idei Állatszeretet Fesziválja és október 9-én, vasárnap ér véget. Naponta 10 és 16 óra között állandó programokkal várják a látogatókat. Megtudhatjátok például, hogy milyen egy állatmentő akció, hogy hogyan kell otthon hüllőt tartani, de lehetőség nyílik teleszkópos madárnegfigyelésre is és megismerhettek jó pár hazai állatvédelmi szervezetet. Természetesen az állatbemutatók sem maradnak el:  a Varázshegyen 12:00 és 15:30-kor Állatok akcióban program, valamint Légy ott! és Tapizoo programok a megszokott helyszíneken.

Forrás: Szélforgó

Ez is tetszeni fog