Quantcast
Kezdőlap Ajánló “Sosem fogadtam baby sittert – már bánom” – egy anyuka vallomása

“Sosem fogadtam baby sittert – már bánom” – egy anyuka vallomása

pottyos

Egy anyuka, akinke tíz éve született meg az első gyereke, és soha nem fogadott fel baby sittert, most elmondja, miért volt ez hibás döntés szerinte.

Mint mondja, nem azt szeretné, hogy őt most hősként könyveljék el, vagy hogy ő ettől jobb anyának tartja magát, mint bárki, akinek van baby sittere. A körülmények is adottak voltak, mert a szomszédban lakó családot meg tudta kérni időnként, hogy vigyázzon a gyerekre, és egyébként otthonról dolgozik, ezért tudta igazítani a munkaidejét a család időbeosztásához. Úgyhogy igazából sosem volt elengedhetetlen egy baby sitter megbízása.

Így ez viszont azt eredményezte, hogy mindig “felesleges luxusnak”, pazarlásnak gondolta, ha ilyenre ad ki pénzt. Abból a pénzből akkor már inkább belépőt vesz a vidámparkba, vagy befizeti még egy úszás órára a gyereket.

Most viszont már bánja, hogy sose fogadott fel baby sittert. Ezáltal a saját szükségleteit sorolta hátrébb, és tulajdonképpen azt jelentette ki, hogy nem érdemli meg, hogy magára költse a pénzt: hogy egy kis szabadidőt vásároljon magának.

Ezáltal az az anyuka lett belőle, akinek sosincs szünete, aki meggyőzte magát, hogy ez felesleges pénzkidobás. De most már látja, hogy tévedett. Mert ez az egész koncepció arra épült, hogy az ő igényei nem érnek annyit, mint bárki másé.

Márpedig több saját időre lett volna szüksége, egy délutánra, amikor nem csinál semmit, viszont a semmit csinálása közben nem lógnak rajta gyerekek, akik kérik, hogy vegye meg ezt vagy azt. Olyan időre, amikor önállóan létező, felnőtt nő.

Mert vannak napok, amikor a gyerekek betegek, vagy a férje túlórázik, és ő egész nap ugyanazokat a vitákat folytatja le, ugyanazokat a mozdulatsorokat ismétli újra, és úgy érzi magát, mintha robot lenne.

A saját ép elméjének a megőrzése igenis megért volna annyit, hogy időnként fizessen valakinek azért, hogy vigyázzon a gyerekekre néhány órát.

Persze sokan nem tehetik meg, hogy időről időre kifizessenek egy baby sittert, és nem is mindig egyszerű jót találni. Viszont ha előrébb veszed ezt a fontossági sorrendben, akkor ez megoldható.

Az a legfontosabb, hogy belásd: megérdemelsz néhány szabad órát. Nem önző dolog az, ha néha magadra is gondolsz kicsit. A legfontosabb számodra, hogy jó szülő legyél, és ehhez az is hozzátartozik, hogy néha magadra is gondolsz. Mert örökké nem tudsz szünet nélkül működni.

Ne sajnáld magadtól sem a jó dolgokat. Megérdemled.

Forrás: scarymommy.com

Ez is tetszeni fog