Quantcast
Kezdőlap Ajánló ÚtraManó – különleges mese villamos indul útnak

ÚtraManó – különleges mese villamos indul útnak

Pöttyöslabda

A DKV Debreceni Közlekedési Zrt. és az ÚtraManó mobilapplikációt fejlesztő Plukkido csapat együttműködésének köszönhetően megszületett Magyarország első mesevillamosa. A GPS alapú mobilalkalmazás utazás közben mesébe foglalja a gyermekek által látott környezetet. Az ÚtraManó mesevillamos célja, hogy a gyerekek figyelmét a hétköznapokban talán sokszor figyelmen kívül hagyott külvilágra irányítsa, miközben a környezetbarát közösségi közlekedést is népszerűsíti.

A Plukkido csapata 2020. év végén kereste meg a DKV Zrt.-t az ÚtraManó mesevillamos megalkotásának ötletével, annak érdekében, hogy az országosan használt autós alkalmazást elérhetővé tegyék a közösségi közlekedésben is. A hosszú hetek, hónapok előkészítő munkáit követően végre életre kelt az ötlet. Debrecen ikonikus, 1-es villamos vonalán Manók mesélnek „gyereknyelven” a legkisebb utasoknak az ablakon keresztül eléjük táruló látnivalókról. A mesék többek között történelmi nevezetességekről, debreceni, alföldi gasztronómiai különlegességekről és a természetről szólnak.

Mesével még közelebb

A Plukkido innovatív, közösségi közlekedést kiszolgáló fejlesztése kiválóan ötvözi a mai modern kor digitalizált világát az alapvető hasznos ismeretek átadásával, hiszen a gyerekek egy mobil applikáció közvetítésével a jármű hangszóróján keresztül ismerhetik meg Debrecen főbb történelmi nevezetességeit és a lakókörnyezetüket. Az érdekes információk, a gyerekekkel utazó láthatatlan manók által közvetítve jutnak el a legkisebbekhez, ezzel varázslatossá téve az utazást. Az ÚtraManó villamosra fejlesztett verziójával, akárcsak az alkalmazásban elérhető többi funkcióval a Plukkido hozzájárul ahhoz, hogy a mese erejével fenntartsa a gyerekek érdeklődését az őket körülvevő környezet iránt, mely különösen értékes a korunkra jellemző, túlzott képernyőhasználat idején.

Az ÚtraManó villamos 2021. június 13-án 15 órakor indul első útjára a Nagyállomásról. A villamosok 18 óráig óránként indulnak és a teljes 1-es vonal onközlekednek, azonban a fel- és leszállás csak a Nagyállomáson és az Egyetem elnevezésű megállóhelyen lehetséges.

Ez is tetszeni fog