Quantcast
Kezdőlap Ajánló Varázslatos világűr – csillagközi kaland – kiállítás és játék

Varázslatos világűr – csillagközi kaland – kiállítás és játék

Pöttyöslabda

Rendkívüli és meghosszabbított nyitvatartással várja a látogatókat a tavaszi szünetben a Varázslatos világűr – Csillagközi kaland kiállítás és játék a Vajdahunyadvárban.

Űrhajó hasítja az éjsötét végtelent, a messzeségben lakatlan csillagvárosok szikrái fénylenek. Láthatatlan pályákon bolygók keringnek hangtalan, kozmikus köd gomolyog, finom holdpor szitál, a mindenség őrzi ősi titkát. Vajon mit rejt a világűr? Titokzatos talány vagy ismeretlen veszély vár a galaxis mélyén? Aki elég bátor ahhoz, hogy űrkalandornak álljon, felfedezheti az univerzum legvarázslatosabb jelenségeit!

A Vajdahunyadvárban nyíló új, tavaszi kiállítás és játék képzeletbeli űrutazásra, csillagközi kalandra hív! A játék során a látogatók bebarangolhatják a Naprendszert, sőt, elmerészkedhetnek a Tejúton is túlra, miközben furfangos feladványok és kozmikus kihívások teszik próbára bátorságukat, tudásukat és érzékeiket. Küldetésük célja, hogy az egyes űrkikötőket érintve megfejtsék a mindenség titkait, begyűjtsék a fényjeleket, majd szerencsésen visszatérjenek a Földre.

Az utazás során a résztvevők megismerhetik a világűr törvényeit és természetét, valamint megcsodálhatják távoli tájait és égitestjeit: a Kozmikus Kazánt, a Szeszélyes Ikernővért és az Égi Állatkertet. Megtudhatják, hogy melyik planéta a Naprendszer porszívója, hogyan születnek a csillagok, továbbá kideríthetik, vajon tudnának-e csellózni a Holdon, és hogy milyen íze van a galaktikus ködnek.

A kozmosz titkainak megfejtéséhez bátor szívre, kíváncsiságra és éles érzékre is szükség lesz. Ám ha az űrkalandorok minden akadályt sikerrel vesznek, a jutalom sem marad el! Belépéskor a látogatók szöveges játékfüzetet kapnak, mellyel lépésről lépésre kerülhetnek egyre közelebb a célhoz. A több mint 1000 négyzetméteren megvalósuló kiállítás és játék izgalmas látványvilággal, rengeteg tudományos felfedeznivalóval és ajándékkal várja az érdeklődőket.

A VARÁZSLATOS VILÁGŰR – CSILLAGKÖZI KALAND című kiállítás és játék a tavaszi szünet alatt a húsvéti ünnepnapokon is nyitva tart, sőt, a szünidős napokon hosszabb nyitvatartási időben, 9:30-17:00 óráig várja a látogatókat. A látványos kiállítás május 26-án zárja kapuit a Vajdahunyadvárban.

A kiállítás az f exhibition szervezésében valósul meg.

Helyszín: VAJDAHUNYADVÁR
Szünidős nyitvatartás (április 17-23-ig): 9:30-tól 17 óráig (nagypénteken, húsvétvasárnap és húsvéthétfőn nyitva!!!)
Korosztályi ajánlás: 6–99
Belépőjegyárak: felnőtt 1950 Ft; gyermek (3–14 éves korig) és nyugdíjas (62 éves kortól) 1750 Ft; családi (2 felnőtt és 2–3 gyermek) 6950 Ft
Belépéskor a látogatók szöveges játékfüzetet kapnak, 7 év alatti gyermekek szülői segítséggel tudják végigjátszani a játékot. A kiállítás és játék bejárása min. 1-1,5 órát vesz igénybe.
Bővebb információ: www.facebook.com/F.Exhibition

Ez is tetszeni fog