Quantcast
Kezdőlap Ajánló XII. Európai kerti vasutak találkozója a magyar Vasúttörténeti Parkban

XII. Európai kerti vasutak találkozója a magyar Vasúttörténeti Parkban

Pöttyöslabda

Augusztusban tizenkettedik alkalommal kerül megrendezésre az Európai Kerti Vasutak Találkozója a Vasúttörténeti Parkban. Idei újdonság, hogy a szervezők szombaton meghosszabbított nyitvatartással várják az érdeklődőket!

A park egyik leglátogatottabb rendezvénye igazi kuriózum a kisvasút iránt érdeklődők körében, ugyanis a környező országok, így idén szlovén, osztrák és horvát résztvevők dízel-, elektromos-, és gőzmozdonyainak kicsinyített másait lehet megcsodálni, ahogy felvonulnak az apró sínpályán. A program különlegessége, hogy a kismozdonyok mögé fel is ülhetnek a gyerekek és szüleik, és körbe utazhatják az alagúttal, tavacskával színesített kerti vasúti pályát.

Az eseményhez csatlakozik a világ egyik legnagyobb interaktív modellvasút- és terepasztal kiállítója, a Miniversum is. A Miniversum sátrában nemcsak a minivilágról kaphatnak ismertetőt az érdeklődők, hanem a gyerekek megtanulhatják a kézműves foglalkozásokon, hogy milyen sokféle módon és alapanyagból tudnak vonatokat készíteni, valamint lufifújó versenyen is kipróbálhatják ügyességüket.

A szervezők idén szombati meghosszabbított nyitvatartással kedveskednek az érdeklődőknek, azaz este 10 óráig lehet a parkba kilátogatni és akár fáklya fénye mellett kerti vasutazni.

Természetesen a kismozdonyok és a fenti színes program kavalkád mellett a Park interaktív szolgáltatásai is kipróbálhatóak, így a látogatók utazhatnak nagy gőzmozdonyon, lóvasúton, sínautóban, vagy akár a hajtányon.

További információk: www.vasuttortenetipark.hu és www.facebook.com/vasuttortenetipark

Ez is tetszeni fog