Quantcast
Kezdőlap Ajánló 10 családi programötlet a tavaszi szünetre

10 családi programötlet a tavaszi szünetre

pottyos

Ha még egyáltalán nincs ötletetek, hogy mivel töltsétek a tavaszi szünetet, vagy ha csak egy-két napra kerestek javaslatot, mindenképpen jó helyen jártok: e heti ajánlónkban rengeteg izgalmas családi programot gyűjtöttünk össze húsvéti ünnepekre és a szünidőre.

Földikutya nap a múzeumban
2018-ban az Év emlőse a földikutya lett. Első ránézésre szembetűnik, hogy szemei és fülei hiányoznak, mivel egész életét a föld alatt tölti. Kitűnő szaglása, kiváló hallása és a föld mágneses terének érzékelése révén tájékozódik. Az átlagember szinte semmit sem tud erről a kis jószágról, pedig érdemes megismerni. Találkozzatok ti is az év emlősével és az őt legjobban ismerő kutatókkal a Természettudományi Múzeumban. Március 29-én 11 órától délután 3-ig kiállításmegnyitóval, vetített képes előadással, játékokkal, fejtörőkkel és nem utolsó sorban Gryllus Vilmos koncerttel várnak minden érdeklődőt.

Múzeumi tavaszváró kézműveskedés
A Mezőgazdasági Múzeumban egészen április 3-ig minden nap tavaszköszöntő kézműveskedés és húsvéti portékák vására várja a látogatókat. Az esemény során négy népművész segítségével kóstolhattok bele a hímestojás-készítés, a mézeskalács-díszítés és a nemezlés tudományába. A foglalkozásokon a múzeum saját rendezésű kiállításaira váltott belépővel és néhány száz forintos anyaghozzájárulás megfizetésével vehettek részt.

Tavaszi vásár ingyenes programokkal a Belvárosban
Múlt hétvégén megnyílt a Vörösmarty téri karácsonyi vásár kistestvére, a Tavaszi Vásár is, amely decemberi nagytestvéréhez hasonlóan az árucikkek mellett ingyenes programokat is tartogat a Belvárosba látogatók számára. A színapdon az esemény ideje alatt közel száz produkció látható majd. A szünet ideje alatt fellép többek között a Búgócsiga Zenede vagy a Madárdal zenekar, a kézműves játszóházban pedig készíthettek kiszebábokat, mézeskalácsot, húsvéti figurákat és sok minden mást.

Lásztminit húsvéti készülődés
Ha eddig nem volt időtök készülődni az ünnepekre, díszeket készíteni, tojást festeni, még nincs késő! Összegyűjtöttünk néhány helyszínt, ahol húsvét előtt szívesen látnak mindenkit egy kis alkotásra. A Móricz Zsigmond Könyvtárban március 29-én egész nap kézműveskedéssel és nyuszisimogatóval egybekötött meseműhely lesz. Ugyanezen a napon délután 3-tól a Klauzálházban is húsvéti délutánt szerveznek vásárral, családi kézműves foglalkozásokkal és kiállítással. Ha pedig Pesten kerestek inkább programot, akkor délután 4-től irány az FMK húsvétváró szünidei játszóháza.

Húsvéti állatságok
Szombatra az állatbarát családoknak is ajánlunk programot. A Noé Állatotthon ezen a napon 11 és 14 óra között várja az érdeklődőket Húsvéti állatságok elnevezésű eseményére. A kézműves foglalkozásokon nyuszit és csibét készíthettek, lesz tojáskereső verseny, arcfestés, vetélkedők és persze sok-sok simogatásra váró kisebb-nagyobb állat. Ezúton is szeretnénk felhívni a figyelmeteket, hogy a felelős állattartás elősegítése okán, az állatotthon nem fogadja be a megunt húsvéti kisállatokat az ünnepek után. Kérünk, csak akkor vegyetek húsvétra állatot, ha hosszú távon jó gazdái tudtok lenni.

Húsvét a Skanzenben
A húsvéti események megkerülhetetlen szereplője a szentendrei Skanzen. Idén is kitesznek magukért és felsorolhatatlanul sok programmal várják a családokat. A kétnapos ünnepen megelevenednek a húsvéti hagyományok: locsolkodás, zöldág-járás. A látogatók megismerhetik a koszorúfonás, tojásfestés, tojáspatkolás, tojásberzselés fortélyait, és számos egyéb kézműves foglalkozáson, ügyességi játékokon vehetnek részt. A jó hangulatról bábelőadások, zenés programok, koncertek is gondoskodnak.

Főúri húsvét
Aki a népies változat helyett idén a főúrit szeretné kipróbálni, Gödöllőre menjen. Április 1-jén, húsvétvasárnap Erzsébet királyné kedvenc virágát ünneplik itt az Ibolya Napon. Lesznek interaktív meseelőadások, illattúra, virágkiállítás, társasjáték bemutató, kézműves foglalkozások, húsvéti kisállat-simogató és az ország legnagyobb kézműves körhintája! Az eseményt féláron látogathatják azok, akik ibolyaszínű ruhadarabot viselnek, illetve az Ibolya keresztnevű hölgyek.

Szezonnyitó a Kincsem Parkban
Semmiképpen sem szeretnénk titeket a rosszba vinni, de azt gondoljuk, hogy a galopp szezonnyitó esemény a Kincsem Parkban igazán kellemes családi időtöltés lehet megfelelő időjárás esetén – akár éltek a fogadás lehetőségével, akár nem. Húsvétvasárnap délután 1-től várják a látogatókat – nem csak lóversennyel. A gyerekeknek készülnek különböző játékokkal, lesz arcfestés, kézműves foglalkozások, állatsimogató, tojásdíszítés és természetesen pónilovaglás is. A parkba a belépés ingyenes.

MOM Sport piknik
Idén is várják a család apraja-nagyját a megszokott színes, szórakoztató programokkal és természetesen néhány újdonsággal is a Húsvéti MoM Sport Pikniken. A legfiatalabb korosztálynak szóló programok között megtaláljuk majd az arcfesést, a kisálllat-simogatót, a fa körhintát és egyéb népi játékokat, valamint lesznek kézműves foglalkozások is. Az esemény húsvétvasárnap zajlik 10 és délután 2 között, a belépés mindenkinek ingyenes.

Húsvéti Nyuszikeresés
Idén április 1-től egészen október végéig várja a látogatókat a Vasúttörténeti Park. A szezon első nagy rendezvényére április 2-án, húsvéthétfőn kerül sor. A Húsvéti Nyuszikeresésen számtalan kézműves-, és hagyományőrző program mellett Katáng koncert, bábelőadás és bűvészshow is várja a családokat. A nap folyamán lehetőség lesz tojást festeni, nemezelni, gyertyát önteni, vagy megfonni a húsvéti kosarat. A kicsiket állatsimogatóval várják, a nagyobbakat  Húsvéti Nyuszikereső játékkal.

Forrás: Szélforgó

Ez is tetszeni fog